Kilencéves gyermek szenvedett halálos balesetet a Monor és Monorierdő közötti motocross-pályán még vasárnap. A fiút mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az életét nem tudták megmenteni.

Rendszeresen elkísérte őt édesapja az edzésekre a monori motocross-pályára. A terepet a gyermek már jól ismerte, és a pályán dolgozók szerint a korához képest mindig a legnagyobb körültekintéssel járt el. Felesleges kockázatot nem vállalt, ugyanis már megtanították neki, ha nem tart be bizonyos szabályokat, az egyébként nagyon is kellemes és élvezetes sportág veszélyessé válik. Ezért is érthetetlen, miként következhetett be a szomorú baleset.

Mentôhelikopterrel vitték egy pesti kórházba a sérült kisfiút

Mentôhelikopterrel vitték egy pesti kórházba a sérült kisfiút (Fotó: )

A kilencéves fiú rutinosan felült egy járműre, majd szabályosan beindította a motort. Jó néhány métert megtett, mielőtt egy másik gyermekkel összeütközött volna. Súlyos sérüléseket szenvedett, többek között a fején. A két motoros a kormánynál akadt össze. A jelenlevő felnőttek azonnal értesítették a mentőket, de hamar világossá vált, hogy a gyermeket helikopterrel kell kórházba szállítani, hiszen minden perc számított. Egy, a Borsnak nyilatkozó szemtanú elmondása szerint az orvosok a helyszínen körülbelül 10 percig küzdöttek azért, hogy a kisfiút szállítható állapotba hozzák. A helikopter egy pesti kórház intenzív osztályára szállította, ahol vasárnap óta altatásban tartották, és több műtétet is végrehajtottak rajta, ám a gyermek szervezete tegnap feladta küzdelmet.