RETRO RÁDIÓ

Újabb borzalmas részletek a kőbányai lakástűzről, a 30 milliós kára lett a házigazdának - Fotók





Sokak rémálmát élte át Takács Attila, egy pillanat alatt odalett az otthona. A férfi lányának szeretett volna örömöt okozni azzal, hogy felajánlotta neki: tartsa a szülinapját a lakásához tartozó tetőteraszon a Harmat utcában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.03.
X. kerület borzalmas tragédia

Kiderült, hogy születésnapi parti alatt keletkezett az a lakástűz, ami miatt szombat éjjel egy 15 lakásos társasházat kellett kiüríteniük a tűzoltóknak a X. kerületben. 12 ember került kórházba füstmérgezés gyanújával. A háromszobás, modern lakás egy pillanat lett a lángok martaléka.

„A tűz a hálószobában keletkezett. A lányom, Noémi 24. születésnapját ünnepeltük, összesen 11-en. Ő már nem lakik velünk, de mivel a lakásom felett van egy kellemes tetőterasz, úgy döntöttünk, hogy oda hívjuk meg a barátokat. Tudom, az első hírek arról szóltak, hogy a teraszra menekültünk a tűz elől, de ez nem igaz, eleve ott voltunk” – mondta Takács Attila, aki sóhajtozva vezette körbe a Bors munkatársait a kiégett lakáson.

A X. kerületi társasház tetején ünnepelt a család. Gyorsan sikerült eloltani a tüzet, de így is kiégett a lakás

Poroltóval próbálkozott

„Jól éreztük magunkat, jó volt a hangulat. Aztán hirtelen kellemetlen füstszag csapta meg az orromat. Lementem a lakásba, hogy megnézzem, mi történt. Úgy vélem, a mobilom töltője vagy egy másik elektromos berendezés gyulladt ki. Már égett az ágy háttámlája. Először sikerült poroltóval eloltanom, de aztán mégis belobbant, így a helyzet életveszélyessé vált. Már nem az volt a fontos, hogy a vagyontárgyakat mentsük, hanem az, hogy a testi épségünket!” – emlékezett vissza a házigazda. Szerencsének tartja, hogy kö­tött lakásbiztosítást, így talán a felújítás árának egy részét megkapja. Úgy számol, körülbelül 30 millió forintos kár érte.

A konyhában sem maradt semmi használható
Évánál több helyen leszakadt a plafon, áll a víz a lakásban

Az alsó szomszéd plafonja is leszakadt

Attila a sikertelen oltási kísérletet követően riasztotta a segélykérő központot. A tűzoltók és a rendőrök perceken belül megérkeztek, és elkezdték a ház kiürítését. A buliról három vendéget mentő­álarcban a lépcsőházon keresztül kísértek le, nyolc embert pedig a teraszról emelőkosárral. 12-en kerültek kórházba füstmérgezés gyanújával.

„Este 10-kor a felettem levő lakásban szokatlanul dübörögtek” – mondta az alsó szomszéd, Kovácsné Molnár Éva. Szólni szeretett volna nekik, de aztán meglátta, hogy tűzszikrák hullanak a párkányára. - „Még felocsúdni sem volt időm, máris dörömböltek az egyenruhások, hogy hagyjam el a lakásomat. Éjjel engedtek minket vissza, hogy összeszedjük a személyes holminkat. Szinte monszuneső hullt az otthonomban a tűzoltók által használt víztől.”

„A plafonom több helyen leszakadt, az már most világosan látszik, hogy nem lesz olcsó a helyreállítás – árulta el Éva. – Mindent ellepett a füst és a korom. Természetesen Attiláékkal is együttérzek. Rendes embernek tartom, és tudom, hogy ő sokkal rosszabbul járt nálam” – sóhajtott. A szomszédok néhány nap múlva költözhetnek vissza.

 





Ezeket olvastad már?
Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás