RETRO RÁDIÓ

Ilyen lenyűgöző lesz az Új Nemzeti Galéria – itt vannak a látványtervek és a videó!





Az Új Nemzeti Galériát úgy tervezték meg, hogy a majdani látogatók a parkból szinte észrevétlenül sétáljanak be a múzeumba, ezért az épületet a Városliget kiterjesztéseként alkotják meg.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.10.10.
nemzetközi elismerés

Az Új Nemzeti Galéria megépítésével lehet teljes a kulturális beruházás – vélik a világ legelismertebb múzeumtervező szakemberei, akik a társadalom és a gazdasági élet katalizátoraként működő kulturális beruházásnak nevezték a Liget Budapest Projektet az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár Építkezés a művészet és kultúra bázisán című, szombat esti panelbeszélgetésén.

Monumentális, modern belső terek jellemzik az épületet – Forrás: Fusion Studio

Emlékeztettek rá, hogy bár már számos elem megvalósult és nemsokára átadják a Magyar Zene Házát és a Néprajzi Múzeumot, a nagyszabású kulturális beruházás akkor lenne teljes, ha a Pritzker-díjas japán építésziroda, a SANAA által tervezett Új Nemzeti Galéria is megépülhetne a Petőfi Csarnok helyén, ahová tervezték. A nemzetközi szaktekintélyek egyetértettek abban, hogy a Liget Budapest Projekt egyedülálló kulturális fejlesztés, ami hatalmas előrelépést és vonzerőt fog jelenteni Budapestnek.

Igazi XXI. századi épület, rengeteg zölddel – Forrás: Fusion Studio

– Attól lehet ma sikeres és vonzó egy város, ha gazdag kulturális élettel és élhető közterekkel rendelkezik – mondta a beszélgetésen David Greenbaum, a világ egyik legelismertebb múzeumtervező szakembere. Serena Di Giuliano olasz építész, a SANAA tervezője kiemelte, hogy az Új Nemzeti Galériát úgy tervezték meg, a majdani látogatók a parkból szinte észrevétlenül sétáljanak be a múzeumba, ezért az épületet a Városliget kiterjesztéseként valósul meg.

Tágas és világos belső teret terveztek – Forrás: Fusion Studio

Greenbaum, aki a világ egyik legelismertebb múzeumtervező szakembere – nevéhez olyan intézmények fűződnek, mint a washingtoni Biblia Múzeum, Smithsonian Nemzeti Afrikai Történelmi és Kulturális Múzeum Washingtonban, illetve a normandiai amerikai temető látogatóközpontja Franciaországban – a panelbeszélgetésen úgy fogalmazott: attól lehet ma sikeres és vonzó egy város, ha gazdag kulturális élettel és élhető közterekkel rendelkezik.

Így fog kinézni a naplementében a Új Nemzeti Galéria – Forrás: Fusion Studio

Az Új Nemzeti Galéria egy olyan, világviszonylatban is korszerű, a 21. századi kihívásoknak megfelelő, közel 50 ezer négyzetméteres otthont kap, amely méltó a Városligetben már több mint egy évszázada megépült intézményekhez, és az egyik legfontosabb nemzeti közgyűjteményünk anyagához. A múzeum tervezőit nemzetközi építészeti tervpályázaton választották ki, melyet a világ egyik legjobbnak tartott építészirodája, a Pritzker-díjas japán SANAA (magyar partnere Bánáti + Hartvig Építész Iroda) nyerte el.

Nézd meg a látványos videót is!





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás