RETRO RÁDIÓ

Új módszer a munkaerő-toborzás területén





A sokak számára még ismeretlen új toborzási módszer, az úgynevezett crowdstaffing alapjaiban változtathatja meg a munkaerő- beszerzési folyamatot. Számos előnyei vannak, mint például az időmegtakarítás.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.27.
új módszer

A crowdstaffing a toborzók egy külső csoportja, illetve az ehhez kapcsolódó toborzási projektek kiszervezése online eszközökön keresztül. A crowdstaffing tehát a toborzás és a közösségi média legjobb kombinációjának eredménye.

Az új toborzási módszer sikeressége többek között abban rejlik, hogy a szabadúszók és az együttműködő toborzó cégek nagy hálózata egy helyre, egy feladatra koncentrálódik.

 

A crowdstaffing előnyei:

– időmegtakarítás,

– jobb jelölteket biztosít,

– pénzmegtakarítás.

Sokak számára még ismeretlen

Az Enloyd kutatást készített a crowdstaffing platformokkal kapcsolatban. A kérdőívet több mint száz Magyarországon élő és dolgozó ember töltötte ki.

– Feltűnő volt látni, hogy a toborzással foglalkozó crowdstaffing platformok közül a kitöltők többsége egyet sem tudott megnevezni, hiszen nem ismer ilyet vagy nem találkozott velük. Voltak, akik olyan platformokat neveztek meg, amelyek ugyan jelöltek felkutatására alkalmasak, mint például a Facebook vagy a LinkedIn, ám nem számítanak crowdstaffing platformnak” – mondta Tóth Szilvia, a ReX projektvezetője.

Az egyedüli, valóban a crowdsourcingon alapuló platform, ami többek számára is ismert volt, a Talentuno. A helyzet azonban hamarosan megváltozhat, az Enloyd ugyanis Magyarországon is bevezeti legújabb crowdstaffing megoldását, a ReX-et.

83 százalékos elhelyezési arány

A ReX-szel 83 százalékos elhelyezési arány érhető el. A megoldás évente több mint 640 toborzott jelöltet és 120-nál is több professzionális toborzót jelenthet. A projektek átlagos megvalósítási ideje pedig 7 napra csökken – írja a digitalhungary.hu.

 

Fotó: Shutterstock

 





Ezeket olvastad már?
Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Tragédia: kigyulladt az idősek otthona Ököritófülpösön, egy ember meghalt

Tragédia: kigyulladt az idősek otthona Ököritófülpösön, egy ember meghalt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás