RETRO RÁDIÓ

Turi György-botrány: Gyárfás Tamás is megszólalt, megdöbbentő, amit elmondott





A volt mesteredző túlkapásairól és tettlegességéről egymás után szólalnak meg a sportág kiválóságai. Most megszólalt az úszósport egykori vezetője is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.24.
sokkoló vallomás

Legutóbb Orsovai Péter szólalt meg és részletesen, megrázó őszinteséggel mesélte el mit kellett megélniük az edző mellett. Kiderült, hogy Turi György amellett, hogy verbálisan is folyamatosan bántalmazta, mindennapos volt, hogy verte őt és az úszótársait is a Spartacusban. A lavina azonban már korábban kezdődött, Szepesi Nikolett szívszorító és egyben felháborító vallomása óta. Korábban már Cseh László is megdöbbentő tényeket állított egy interjúban, Kiss Noémi pedig elmondta, szadista módon verte őket az edző.

A 24.hu egy részletes feltáró cikkben próbál megszólaltatni akit csak lehet, hogy kiderüljön, miért nem derült ki korábban soha semmi ezekről a szörnyű tettekről, miért nem tett semmit ezekkel kapcsolatban semmit az úszósport vezetősége. Ennek kapcsán szólaltatták meg Gyárfás Tamást, a sportág egykori vezetőjét is, aki megdöbbentő kijelentést tett:

Hozzám nem érkeztek észrevételek. Semmi. Képzelje, Cseh Laci édesapjával egy iskolába jártam a Kölcseybe, kifejezetten jóban voltunk, napi kapcsolatot tartottunk a fia miatt, de ő sem jelzett nekem semmit. A Szepesi-könyv kapcsán értesültem az első esetről. Niki helyesen járt el, de akkor nem nyíltak meg a szájak, kivéve Kiss Noémit, aki, ha jól emlékszem, akkor is felszólalt, de nem csatlakoztak hozzá további versenyzők. Az első jelzés után lefolytattunk egy vizsgálatot: a nemzetközi szaktekintélyt, Herczog Máriát kértük fel, hogy mindent megelőzendő, dolgozzon ki egy gyermekvédelmi programot, amely természetesen minden erőszakkal szemben érvényes. Lezajlott egy nagy továbbképző rendezvény, még egy angol előadót is felkértünk, az összes edző részt vett rajta. De mire a program tartalmat kapott volna, már lemondtam az elnökségről” – nyilatkozta.

Turi Györgyről, akinek jelenlegi munkáltatója, a Kőbánya SC vezetése két hete adott ki közleményt arról, hogy hozzájuk soha semmi panasz nem jutott el a mesteredzőről. Az egyesületnél még nem döntöttek Turiról, a Magyar Úszó Szövetségnél pedig vizsgálat folyik, amelynek idejére az edző felfüggesztette tevékenységét a szövetségben.

 

 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás