RETRO RÁDIÓ

A végletek kvíze: kinek nincs esélye az ábrán a túlélésre?





Kissé morbid, de egyben trükkös képrejtvénnyel dolgoztathatod meg az agytekervényeidet. Átlátsz egy ilyen veszélyes helyzetet?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.30.
Túlélés

Kvízünk megoldásához némi elemzésre lesz szükség. A feladat annak megfejtése, hogy ki nem éli túl, ha az „E” jelű ábra legurítja a nála lévő óriási sziklát! Azt mindenképp tartsd szem előtt, hogy a szikla félhold alakja ellenére le fog gördülni. A helyzet kiértékelése során a fizikát és a terep adottságait se hagyd figyelmen kívül.

https://www.pinterest.com/pin/570127634074500910/

Lássuk, igazad volt-e, ha a „D” és a „C” jelű ábra helyzetét ítélted kritikusnak! Ha erre tippeltél, akkor egészen jól látod az eseményeket. Valószínűleg először „D”-vel végez a kő, és ha tippelnünk kellene, pont ez volt „E” célja is. Ezután viszont lehet, hogy a gyilkos fegyver továbbhalad és ha elég nehéz, akkor „C” is pórul járhat.

Szerinted „D”, „C” és „E” is elbúcsúzhat az életétől? Az előbbieket ezek szerint te azzal egészítetted ki, hogy a libikóka megbillenésétől a tömör kőtömb visszarepül és eltalálja a bosszút forraló „E” ábrát, akárcsak az alábbi képen. Érthető a logikád, de ez a megoldás rizikós. Csak akkor következhet be mindhármuk halála, ha az eredetileg „E” által gördített szikla elég nehéz volt ehhez a hátborzongató folyamathoz.

https://www.pinterest.com/pin/313915036531483394/

Amennyiben „D”, „C” és „B” vesztére szavaztál, akkor – az előbbiek logikájának megfelelően – csak abban az esetben lehet igazad, ha elég nehéz volt a szikla, amit „E” legördített. A megoldás azért nem az igazi, mert az eredetileg elgurított sziklából hiányzik egy meglehetősen nagy darab.

Véleményed szerint egyedül a „D” jelű ábra áll vesztésre? Meglehet, hisz az „E” által elgördített szikla nem teljes, így lehet, hogy „C” életét már nem képes kioltani a másik tömör szikla súlya miatt.





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás