RETRO RÁDIÓ

Tedd meg te is! – Eddig több mint 200 ezren szóltak hozzá az állatvédelemhez





Hatalmas a népszerűsége annak az online párbeszédnek, amit a kormány az állatvédelemről indított: eddig már több mint 200 ezren kitöltötték a 13 kérdést tartalmazó kérdőívet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.28.
Állatvédelmi Konzultáció állatvédelem konzultáció

A hétköznapokban leggyakrabban előforduló problémákról kérdez az állatvédelemről szóló online párbeszéd. A Ripost7 március 2-án kedden megjelenő számában összeszedte, melyik kérdés miért fontos. A hozzászólásokat még pontosan egy hétig, március 7-ig várják.

Egyetért-e azzal, hogy az állatmenhelyek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek működését továbbra is rendszeres pályázati forrással segítse Magyarország kormánya?

Ezért fontos: Az állatvédő szervezetek rengeteg állaton segítenek, ehhez azonban elengedhetetlen a támogatás. Rengeteg pénzbe kerülnek a menhelyek, az állatok etetése, orvosi ellátásuk, de maga a mentés is. A pályázat lehetővé teszi az igazságos elosztást.

Egyetért-e azzal, hogy a felelős állattartásra való nevelést már kisgyermekkorban indokolt elkezdeni?

Ezért fontos: Az óvodai, iskolai nevelés során ismerik meg a gyermekek a normákat, kulturális szokásokat, értékeinket, érdemes ilyenkor megismerniük az állatok alapvető szükségleteit, viselkedését, így alakulhat ki bennük felelős hozzáállás.

Fontos az állatok védelméről szóló párbeszéd (Fotó: Pixabay)

Egyetért-e azzal, hogy a hatóságok minden rendelkezésre álló eszközzel, szigorúan lépjenek fel a nem megfelelő állattartás ellen?

Ezért fontos: A szankciók kilátásba helyezése talán megelőzi, hogy állatokat kínozzanak vagy nem megfelelő körülmények között tartsanak. Sokan gondolják úgy, hogy szigorúbban kellene büntetni az állatok bántalmazását, elhanyagolását.

Egyetért-e azzal, hogy egy országos ivartalanítási programnak kiemelt szerepe lehet a kóbor kutyák számának csökkentésében?

Ezért fontos: Az állatok ivartalanítása az egyetlen eszköz a nem kívánt szaporulat elkerülésére. Magyarország kormánya 2019-ben 101 millió forintot biztosított ivartalanítási programra. Kérdés, költsön-e erre többet.

Egyetért-e azzal, hogy a kóbor kutyák befogásának jogi alapját meg kell reformálni?

Ezért fontos: A terület újraszabályozásával elérhető az ebrendészeti telepek megfelelő működtetése. Fontos, hogy az ebrendészeti tevékenységet folytató szakemberek teljes körű szakmai ismerettel és a jogszabályok betartása mellett végezzék munkájukat.

A további kérdések fontosságának okairól is beszámol a Ripost7. Itt mondhatod el, hogy mit gondolsz az állatvédelemről.





Ezeket olvastad már?
Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás