„Látszott, hogy sokkot kapott”, a tiszaföldvári kamasznak a szomszédok siettek segítségére, miután megtalálta halott szüleit





Meggyilkolta feleségét, majd magával is végzett a tiszaföldvári családapa, F. Gábor. A szülők holttestét 16 éves fiuk, Gábor találta meg.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.09.
sokkoló részletek

Még mindig képtelenek könnyek nélkül elmenni a szomszédok az előtt a takaros tiszaföldvári porta előtt, ami egy csapásra változott meleg, családi fészekből gyilkossági helyszínné: az ott élő, addig tisztes, családszerető F. Gábor, ugyanis csütörtök délután bekattant, és először feleségét, Katalint gyilkolta meg, majd magával is végzett. A házaspárt az iskolából hazaérkező gyerekük, a 16 éves Gábor találta meg.

A garázs előtt feküdt a halott Katalin

Gábor aznap, mint mindig, iskolában volt, viszont mikor negyed három körül hazaért, nem találta otthon a szüleit. A kamasz ezután kiment a házból, és a garázs felé indult. A bejárat előtt a mozdulatlan édesanyjára bukkant. Az asszony az oldalán feküdt, hasa alatt vértócsa volt, valaki egy kék törölközőt borított rá. Gábor valósággal sokkot kapott, és az utcára rohant segítségért. Itt futott bele a szemközti házak egyik lakójába, Tibibe.

Itt talált rá a 16 éves fiatal az édesanyjára (Fotó: borsonline.hu)

„Éppen indultam volna, de leszólított, kérlelt, hogy ne menjek el, mert baj van. Nagyon zavart volt, látszott, hogy sokkot kapott” – mesélte a Borsnak a férfi. – „Mondtam, hogy menjünk át, a fiú útközben végig azt hajtogatta, hogy nem tudja, mi történt. Amikor odaértünk, már messziről láttam, hogy Kati nem él” – mondta a férfi szomorúan.

Szerelőakna fölött látta meg az apját

Gábor ezután a garázsba ment, ahol megtalálta az édesapját, aki a szerelőakna felett akasztotta fel magát.

„Akkor kezdett igazán sírni, zokogni” – folytatta a szomszéd. – „Megpróbáltam megnyugtatni. Ekkor a telefonja is megszólalt, a korábban értesített segélyhívó csörgette vissza. Mikor kikísértem a ház elé, pont egy rendőrautó is bekanyarodott, amely még nem ezért érkezett, de rögtön látta, hogy baj van. Ő értesítette a rendőröket” – tette hozzá a férfi. A helyszínelők azonnal kiérkeztek, értesítették a családtagokat is. Ők rögtön magukhoz vették Gábort, aki azóta, úgy tudjuk, hogy keresztanyjánál, az anyukája testvérénél van.

„Szerencsére vigyáznak rá, nagyon aggódunk érte. Reméljük, semmi hülyeséget nem csinál szegény fiú” – ingatta a fejét a férfi.

Neje főnökénél balhézott a férfi

A helybeliek is sokkot kaptak, ők ugyanis családszerető, segítőkész férfinak ismerték Gábort.

„Nagyon szerette a családját, érthetetlen és borzalmas, ami történt. Gyakran láttuk őket együtt sétálni” – mondta egy utcabeli, Erzsike. Katalint is példás családanyának ismerték, Földváron mindenki szerette.

A szomszédok szerint a takaros ház egy kiegyensúlyozott család otthona volt (Fotó: borsonline.hu)

„Jó körülmények között éltek, Kati laborasszisztensként dolgozott a helyi egészségházban, Gábor pedig autószerelőként, karbantartóként Szolnokon” – folytatta Erzsike. Azonban elárulták, Gábor féltékeny természetű volt.

„Kati egy hónapja munkát váltott, és a fogorvos asszisztense lett. Gábor korábban is féltékenykedett, de most extrán féltékeny volt az ottani orvosra. Három hete oda is ment balhézni. Tettlegességig nem fajult a helyzet, de ijesztő volt” – mondta egy másik utcabeli. Féltik a fiút.

„Gábor édesapja, azaz Gabika nagypapája is öngyilkos lett korábban, ő is felakasztotta magát, mint most a fia. Hátborzongató. Csak reméljük, hogy Gabika egyszer felépül ebből a szörnyűségből” – szögezték le.

 

 





Ezeket olvastad már?
Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás