RETRO RÁDIÓ

Tetőzik a harmadik hullám, ismét több száz magyar halt meg egy nap alatt koronavírusban





A beoltottak száma már meghaladta a 3 milliót, de még mindig 4000 felett van a napi megbetegedések száma a friss statisztikák szerint.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.17.
koronavírus harmadik hullám

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 213 837 fő, közülük 1 371 702-en már a második oltásukat is megkapták. Az új fertőzöttek száma viszont 4604, ezzel a járvány kezdete óta összesen 746 802 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 217 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 24 979 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 450 791 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 271 032 fő. 8947 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 093-an vannak lélegeztetőgépen - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de sajnos még most is nagyon sokan fertőződnek meg, ezért a védelmi intézkedések betartása továbbra is fontos. A regisztráltak kétharmada már megkapta az oltást, a regisztrált idősek 90%-a és a 18-59 év közöttiek közel fele (49,9%) is már túl van az oltáson. Most már bármely regisztráltat értesíthetik az oltás időpontjáról. Ma soron kívüli oltják a regisztrált pedagógusokat, bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozókat.

A járvány megfékezése érdekében a kormány meghosszabbította a jelenleg is érvényben lévő védelmi intézkedéseket, tehát április 19. után is kötelező lesz a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, valamint érvényben marad az este 10 órakor életbe lépő esti kijárási tilalom is.

Az oltási program előrehaladásával párhuzamosan ugyanakkor közeledik a védelmi intézkedések feloldásának második fokozata is: a teraszok, az óvodák és az iskolák alsó tagozatai is készülhetnek a nyitásra. A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása az azt követő napon történhet meg, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót. A jogszabály szerint a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. Jelentős segítség a vendéglátóhelyek számára, hogy a kormány eltörli a teraszok után az önkormányzatoknak fizetendő közterületi díjat.

Április 19-én, hétfőn az óvodák újranyithatnak, az általános iskolák alsó tagozatai (1-4. évfolyamokon) visszatérnek a rendes, tantermi oktatásra. A felső tagozatok és a középiskolák május 10-től térhetnek vissza a tantermi oktatáshoz. A felnőttképzésben szintén április 19-től ismét lehetségessé válik a jelenléti oktatás, valamint a vizsgák megtartása.





Ezeket olvastad már?
Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás