RETRO RÁDIÓ

Győztek a VIII. kerületi lakosok, mégsem lesz drogambulancia a Teleki téren





Pikó András április 22-én a lakosok feje felett döntött arról, hogy drogambulancia nyisson a Teleki téren, amire a Józsefvárosi Fidesz hívta fel a figyelmet, követelve a lakosokkal való egyeztetést. A környéken élők szinte egy emberként tiltakoztak a program ellen, amíg a polgármester kénytelen volt belátni: jobb, ha eláll ezen tervétől. Pedig pár órával korábban még feltett szándéka volt Pikó Andrásnak, hogy tűzzel-vassal keresztülviszi az elképzelését.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.13.
VIII. kerület fővárosi űgyek

Még május 13-ára is online fórumot szervezett a polgármester annak érdekében, hogy meggyőzze a lakosokat, a drogambulnaciának helye van a Teleki téren. Majd valamivel dél előtt Pikó András közösségi oldalán megjelent a hír, hogy az intézmény működtetésére vállalkozó református misszió eláll a Teleki tér 7-be tervezett nappali ellátás megvalósításától -írja a hirnyolc.hu A polgármester nehezen hajolt meg a népakarat előtt: pár órával ezelőtt még úgy tűnt, a lakosok mintegy félezer tiltakozó aláírása és a Józsefvárosi Fidesz ellenállása sem elég arra, hogy lemondjon a drogambulancia tervéről. A szerdán megjelent kerületi újságnak is még arról beszélt: ha kell százszor is elmennek a Teleki térre, hogy meggyőzzék a lakosokat. A lakosok mellett végig kiálló Józsefvárosi Fidesz a polgármester bejegyzésére azt reagálta: A Teleki tér 7-ben és környéken élők szava döntött Pikóék minden igyekezete ellenére. Kiemelték, hogy a polgármester még ma is győzködte volna lakosságot, a Református Egyház missziója viszont meghallotta a környékbeliek tiltakozását, és elállt a tervétől.

Pikó úr pedig „tollat” ragadott és már zajlik is a kommunikáció, mintha valóban ez lett volna a szándéka. A recept nem változik. A lényeg, hogy egyelőre nem terhelik egy újabb ellátóval a környéket. Bármilyen hasonló ötletnél ott leszünk, felhívjuk majd a lakosság figyelmét, hogy ne kísérelje meg a baloldali vezetés újra a helyiek nélküli döntést– írták a Józsefvárosi Fidesz oldalán.




Ezeket olvastad már?
Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás