RETRO RÁDIÓ

Rálőttek egy határőrre a magyar határnál! Elbarikádozta magát a támadó





Szentpéterfánál hatalmas a készültség, a Terrorelhárítási Központ (TEK) is kivonultak a helyszínre. Egy régi laktanyában bujkál a támadó.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.17.
lövöldözés

A magyar–osztrák határon hatalmas a fegyveres készültség. A magyar oldalon egy elhagyatott határőrlaktanyában barikádozta el magát az a támadó, aki rálőtt egy osztrák határőrre hétfő reggel. A tettes állítólag nem egyedül van.

A Vaol.hu vas megyei hírportál számolt be arról, hogy hétfő reggel a magyar oldalról rálőtt egy osztrák határőrre egy embercsempész. Az elkövető később a szentpéterfai régi határőr laktanyában keresett magának menedéket.

Jelenleg is folyik a fegyveres hatástalanítása, a TEK is kivonult a helyszínre, és körbevette az épületet. A helyi média szerint nem egyedül van a fegyveres, hanem vele együtt egy másik ember is rejtőzködik a laktanyában.

A TEK is kivonult a helyszínre (Fotónk csak illusztráció / Kép: MTI/Lakatos Péter)

Egy rutinellenőrzés során bukott le a fegyveres embercsempész

A hírportál szerint reggel ellenőrizni akartak egy Szentpéterfa határában közlekedő járművet, ott bukott le az embercsempész, aki nem sokkal ezután elmenekült a helyszínről és rálőtt az őt megállító határőrre. Az autójában 13 illegális bevándorlót találtak. Ezt követően a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a TEK pedig páncélozott járművel érkezett meg az eset helyszínére. A városban készült fotókat itt tudjátok megtekinteni.

Friss információk szerint, a Blikk úgy tudja, hogy az embercsempész egy furgonnal átment a határon, ott kezdett el lövöldözni, majd visszamenekült a magyar oldalra.

Egy másik embercsempészt már elfogtak a helyszínen

Az akció közben egy moldáv embercsempész is a településre érkezett, ő konkrétan a rendőrök kezei közé sétált. A nála található ideiglenes magyar rendszámú autóból 14, magát szír állampolgárnak valló migránst fogtak el a rendőrök.

A két ügy párhuzamosan történt, az első akció még jelenleg is zajlik.

A Vas megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos közleményét változtatás nélkül közöljük az eset kapcsán:

„A rendőrök 2022. január 17-én, a délelőtti órákban Szentpéterfa térségében állítottak meg egy ideiglenes magyar forgalmi rendszámmal ellátott gépjárművet, amelyet egy moldáv állampolgár vezetett. A gépkocsiban tizennégy, magát szír állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A moldáv férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul” - írták a police.hu oldalán.





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás