RETRO RÁDIÓ

Felfoghatatlan: összekeverték a tapolcai vonatbaleset áldozatát és túlélőjét, a szülők összetörtek





Összetévesztették az azonosítás során a tapolcai vonatbaleset egyetlen túlélőjét és egyik áldozatát. Az egyenruhások újév napján arról értesítették Sz. Melani szüleit, hogy gyermekük meghalt, miközben Gy. Dóra családjának azt mondták, hogy 17 éves leányukat kórházba szállították. A szörnyű tévedésre csak hétfő éjjel derült fény.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.05.
borzalmas félreértés

Négyen vesztették életüket a szilveszteri bulit követő tapolcai balesetben. Egy autóban öten utaztak, a jármű vezetője pedig ráhajtott a sínekre egy vasúti átkelőben. A balesetet egyedül egy lány élte túl, őt a szombathelyi kórházba szállították – írja a Bors.

Két gyermeküket veszítették el

Az áldozatok azonosítása gyorsan lezajlott, ám az egyik elhunytat összetévesztették az életéért küzdő lánnyal. Az egyenruhások egyenként értesítették a hozzátartozókat, így az autót vezető Gy. Zoltán szeretteivel is közölték, hogy a fiuk soha többé nem megy haza, ám a testvérét, Dórát a kórházban kezelik. A járványhelyzet miatt a szülők nem mehettek be a gyógyintézménybe, pedig a látogatás során nyilvánvalóan azonnal rájöttek volna, hogy nem Dóri fekszik a betegágyon, vagyis két gyermeküket veszítették el.

Négyen haltak meg a ronccsá tört Skodában Fotó: MTI/Varga György

Zsákban kapták meg a ruháit

Melani családja mindeközben elkezdte az életvidám, mindig mosolygós lányt gyászolni. A Bors megtudta: már a koporsó kiválasztására készültek. Még a rendőrségre is bementek, hogy a halott lány ruháit átvegyék. Azokat egy zsákban kapták meg, de érthető módon nem kívánták megnézni.

Melani édesapja és édesanyja évekkel korábban elváltak. Mónika, az anya az új párjával szeretett volna a halottasházba menni, hogy elbúcsúzhassanak Melanitól, de az egyenruhások erről lebeszélték őket.

Mécsesek égnek a szörnyű baleset helyszínén Fotó: Bors

Átcsúszott Dóri igazolványa

A Bors megbízható forrásból származó információi szerint a tévedés azzal magyarázható, hogy valamiért a hátul, középen ülő Melani lábaihoz került Dóri igazolványa.

Hétfőn jöttek rá a hibára a rendőrök, ezért éjszaka felkeresték Melani édesanyját, hogy megmondják neki: a lánya életben van. Erről Mónika a Facebookon írt.

A felfoghatatlan tragédia után a gyász közben, tegnap, rendőrnyomozók kerestek meg, és közölték, hogy az azonosításkor tévedés történt, és nem az én gyermekem halt meg. Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek.

Az anya végül bemehetett a kórházba, ahol természetesen azonnal felismerte a lányát. Melani arca nem sérült különösebben, ráadásul a kezén még mindig látható egy néhány héttel ezelőtti sérülése, amit egy törött üvegtől szerzett. Melani egyébként köldökpirszinget is viselt, miközben Dóri még nem hordott ilyen ékszert.

A rendőrség kiadott egy közleményt: szerintük a tévedés a média munkatársai számlájára lenne írható.





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás