A beszélgetésből többek között kiderült, hogy egyelőre még nem tisztázott, hogy a különböző vakcinák együttes alkalmazásával lehet-e nagyobb védettséget elérni, az viszont már bebizonyosodni látszik, hogy a két oltás közötti hosszabb időtartam növelheti az ellenanyagszámot – írja a Blikk.

A dél-pesti kórház főorvosa ismét felhívta a figyelmet, hogy a védettségjelenlétet nem lehet kizárólagosan az ellenanyagszámra leszűkíteni. Mint mondta, a súlyos megbetegedéstől minden vakcina véd, még akkor is, ha esetleg nagyon alacsony, vagy egyáltalán nincs is ellenanyag a páciens szervezetében.

Az infektológus szerint hamarosan valószínűleg hazánkban is megjelenik a koronavírus indiai variánsa, melynek leginkább azok lesznek kitéve, akik még nem estek át a betegségen, vagy nem oltatták be magukat.

Arra a kérdésre, hogy számíthatunk-e a közeljövőben újabb enyhítésekre, úgy válaszolt, hogy a következő hetekben biztosan könnyebb lesz az életünk, azt viszont nem tudja megmondani, hogy a tavalyi évhez hasonlóan az enyhébb nyár után beköszönt-e egy újabb, erősebb hullám.