RETRO RÁDIÓ

Így ne kezdd kórházban az új évet! Jó tanácsok a tipikus szilveszteri balesetek elkerüléséhez





Ha szilveszter van, buli van: felfokozott hangulat, különleges, vidám pillanatokkal. Néhány dolgot azonban a saját érdekedben érdemes megfogadni. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.30.
biztonságos bulizás

Ismét egy nehéz évet hagytunk magunk mögött, és nincs abban semmi különös, ha az év utolsó napján egy kicsit kieresztjük a gőzt. Egy-két dologra azonban érdemes figyelni, hogy véletlenül se a kórházban indítsuk az új évet.

Bulizzunk mértékkel Fotó: Pixabay

  • Tartsd meg a mértéket az alkoholfogyasztásban! Nyilván te sem akarod az új évet gyomormosással indítani. Vedd figyelembe, ha túl kimerült vagy, egész nap nem ettél, esetleg gyógyszert vettél be a buli előtt – ilyenkor a szervezeted másképp reagál az alkoholra is.
  • Egy nagy buliban vagy szórakozóhelyen soha ne hagyd a poharad őrizetlenül! Könnyen lehet, hogy valaki belecsempész valamit az italodba. Ha valamiért mégis letetted valahol, inkább kérj egy új italt!
  • A legbiztonságosabb, ha szilveszterkor egyáltalán nem ülsz volán mögé. Ha buliba mész, utána inkább hívj taxit vagy sofőrsegélyt, ha házibuli volt, és van rá módod, inkább aludj a házigazdánál!
  • A szilveszteri bulit gyakran kíséri nagy lakomázás is. Ilyenkor ne az alapján együnk, amit a szemünk megkíván, hanem figyeljünk a testünk jelzéseire, és ha jóllaktunk, akkor ne együnk többet!
  • Szokás az éjfélt hangos pezsgődurrogtatással ünnepelni. Fontos, hogy ilyenkor ne irányítsuk az üveget mások felé, illetve magunk felé sem, ha netán azt vizsgálgatnánk, miért nem jön ki a dugó!
  • Évről évre rengeteg balesetet okoz a települések főterén felállított karácsonyfák megmászása. Ezek a mutatványok azonban gyakran okoznak koponya- vagy gerincsérülést, illetve áramütést. Jobb, ha kihagyjuk!
  • A szilvesztereste az egyetlen olyan időszak, amikor engedéllyel használhatók különböző pirotechnikai eszközök. Fontos, hogy csak legális árusítóhelyről vásároljunk ilyen eszközt. A használati utasításban leírt védőtávolságot és rögzítési módot mindig tartsuk be. Csak szabadban működtessük a tűzijátékot, és mindig tartsuk meg az indításkor a kellő távolságot, kézből sose működtessük! Ittasan vagy erős szélben ne használjuk, és sose irányítsuk emberek, gépkocsik vagy épületek felé!
  • A petárdázásról inkább mondjunk le! A zugárusoktól vett darabok könnyen felrobbanhatnak a kezünkben, és másoknak is komoly sérülést okozhatnak. Ráadásul a kutyusok és a cicák sem szeretik.




  • Ezeket olvastad már?
    Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

    Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

    Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

    Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

    Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

    Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

    Most érkezett: áll a forgalom a metró vonalán, sínekre ugrott valaki a Dózsa György úton - fotókkal

    Most érkezett: áll a forgalom a metró vonalán, sínekre ugrott valaki a Dózsa György úton - fotókkal

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás