RETRO RÁDIÓ

Hangtalan tűzijátékok kutyabarátoknak! Élvezd a szilvesztert kedvenceddel együtt





Az év utolsó éjszakája az óév búcsúztatásáról és az önfeledt szórakozásról szól sok embernél. Azonban már nem csak hangos durranásokkal élvezheted a szilvesztert.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.29.
kutya jó tippek

Hamarosan itt a szilveszter, a kutyák és barátaik legnagyobb ellensége. Sokan nyugtatót adnak kedvenceiknek, hogy átaludják az éjszakát, míg mások próbálják minél jobban a házukban elszigetelni ebüket, hogy ne meneküljön el a durrogások hatására. Sok kutyatartó így nem is álmodott arról, hogy milyen jó volna néhány fénycsíkot eregetni az égre.

Szilveszterkor rengetegen tűzijátékoznak, sok ilyenkor a megijedő és elszökő kutya – Fotó: MTI/Kovács Attila

Azonban jó hírünk van azoknak a gazdiknak, akik bár kutyájukat minél jobban kímélnék az új év előestéjén, mégis szeretik a szép durranásokat, és fényes pirotechnikai eszközöket. Az ő számukra a cégek már kutyabarát tűzijátékokat is gyártanak. Ezek az eszközök elfojtott hangúak, vagy éppen már teljesen hangtalanok, mégis kinézetre, élményre ugyanolyan élvezhetőek, mint hangosabb társaik. Csak gondolj bele, éjfélkor te magad is eregetheted az égre a szebbnél szebb formákat, ám kutyád eközben békésen pihenhet néhány méterre tőled, nem fog megijedni vagy éppen elszökni tőled.

Ilyen termék például a Happy 16-os kaliberű 25 lövéses tűzijáték, amely minimális hanggal, de ugyanolyan élménnyel gazdagít, mint egy igazi tűzijáték.

Egy olasz kisvárosban, kizárólag kutyabarát tűzijátékok engedélyezettek

Az olaszországi Collecchio vezetői tavaly elfogadtak egy új törvényt, mely a település lakóit „hangtalan” tűzijátékok használatára kötelezi. Az állatbarát kormány nem csak tiszteletét fejezte ki a városban és a város környékén élő kutyák, macskák és egyéb állatok iránt, hanem ily módon próbálják csökkenteni bennük a tűzijátékok okozta stesszt.





Ezeket olvastad már?
Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás