RETRO RÁDIÓ

Megrázó hír érkezett, sürgősen meg kellett műteni Rabeyát





A 2019 augusztusában szétválasztott, fejüknél összenőve született bangladesi ikerpár egyik tagján, Rabeyán sürgős műtétet kellett elvégezni, hogy a 2020 októberében történt koponyarekonstrukciót követően felmerült idegsebészeti és plasztikai sebészeti természetű problémáit egy újabb műtéttel megoldják az orvosok - közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány az MTI-vel.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.09.
Beavatkozás

Mint írták, az alapítvány szervezésében ezúttal az alapító, Pataki Gergely sebész és plasztikai sebész, illetve az indiai származású német idegsebész és plasztikai sebész professzor, Kartik G. Krishnan utazott Dakkába, hogy a bangladesi idegsebészekkel együtt elvégezzék Rabeyán a szükségessé vált újabb koponya- és lágyrész-helyreállító beavatkozást. A március 7-én elvégzett műtét a terveknek megfelelően sikerült, a gyermek állapota stabil, még további speciális kezelések várnak rá.

Jelenleg az öt és féléves ikrek Operation Freedom névre keresztelt szétválasztó műtétsorozatának negyedik szakasza zajlik a rekonstrukciós műtétekkel és a folyamatos rehabilitációval.

A műtétet követően az orvosok megvizsgáltak néhány, az alapítvány májusban esedékes bangladesi missziója során operálandó gyermeket is, ezzel is elősegítve a nyáron esedékes misszió munkájának hatékonyságát.

Az alapítvány magyar orvoscsapatát 2017-ben kérték fel az akkor másfél éves Rabeya és Rukaya szétválasztására

A teljes egészében magyar tervezésű és kivitelezésű műtétsorozat első fázisát a közös agyi fő szállítóérszakasz szétválasztása jelentette Hudák István vezetésével, 2018-ban Dakkában. A második - plasztikai sebészeti - fázis, a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátumrendszer beültetése és fél évig tartó fokozatos tágítása Budapesten zajlott Pataki Gergely vezetésével. A 2019 augusztus eleji végső szétválasztás a műtétsorozat harmadik fázisa volt, Csókay András vezetésével.

Az ikrek szétválasztásuk után másfél éven át éltek szüleikkel és nővérükkel a Dakkai Központi Katonai Kórház számukra elkülönített részlegén, 2021 márciusában pedig hazatérhettek szülővárosukba, Pabnába.





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás