Tudtad? Csupán ennyi emberbe szeretünk bele életünk során





Amikor reménytelenül szerelmesek vagyunk valakibe, még a gondolat is kínzó, hogy ez nem tart örökké. Végül is, hányszor lehet szerelembe esni?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.12.
szerelem

Olykor megszakad a szívünk, máskor pedig mi törjük össze valakiét. Idővel mind továbblépünk és ismét belezúgunk valakibe. A The Minds Journal szerint jellemzően háromfajta emberrel esünk szerelembe. Ezekre a leckékre szükségünk is van, hogy végül meg tudjunk állapodni.

Az első szerelem általában inkább gyermeki, de aztán felnövünk a feladathoz Fotó: Shutterstock

Az első alkalom

Általában iskolás korban leszünk először igazán szerelmesek. Ez egy idealista állapot, amelyről hisszük, hogy örökké tart. Ha egy hozzánk egyáltalán nem passzoló párt találtunk, akkor is bízunk a kapcsolat működésében, annyira akarjuk, hogy sikerüljön. Ez az együttlét tökéletesnek, érzelmileg lehengerlőnek és mindent felemésztőnek tűnik. Készek vagyunk érte bármit feláldozni, annyira naivok vagyunk. Idővel persze meglátjuk a valóságot.

A második szerelem

Ez már keményebb dió, komoly leckéket tanulunk a kapcsolat során. Ilyenkor találkozunk a fájdalommal, az illúziók itt már szertefoszlanak. A nehézségek ellenére dolgozunk a kapcsolatért, de általában a rossz döntések vezetnek. Ha ennek az együttlétnek hamar vége szakad, utána jellemzően hasonlóan kiegyensúlyozatlan kapcsolatba kerülünk. Azért nehéz kiszakadni ebből a helyzetből, mert olyan, akár a hullámvasút. A mélypont után az ember a csúcsra jut, ami táplálja a reményt. De végül be kell látni, hogy ez nem működik.

A harmadik, az igazi

A harmadik típusú emberrel már igazán tartós szerelmet alakíthatunk ki, már van elég tapasztalatunk... és akkor olyan lesz, amire egyáltalán nem számítottunk. Ha volt egy elképzelésünk az ideális kapcsolatról, az biztosan nem ez volt. Talán nem is tudjuk pontosan meghatározni, mi köt a másikhoz, de mellette akarunk lenni. Itt már minden a helyére kerül, mert nem érezzük a nyomást, hogy máshogy kellene viselkednünk, más embernek kellene lennünk. Olyannak fogadjuk el egymást, amilyenek valójában vagyunk. Nehézségek persze vannak, de időről időre bebizonyosodik, hogy minden a helyére került.

Ez utóbbi szerelmet nem mindenki tapasztalja meg, vagy csak nagyon lassan jut el odáig. Van, akinek egy egész életbe telik, mire megtanulja a leckét, míg mások néhány év alatt megvilágosodnak. Az is számít, hogy készen állunk-e elköteleződni. Szerelmeink száma változó lehet, de akkor érünk révbe, ha a harmadik típusú kapcsolatban élünk.





Ezeket olvastad már?
Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás