RETRO RÁDIÓ

Itt a kolbászízű sör! Pirospaprika és fokhagyma is került bele





Nem meglepő, ha egy magyar ötlet, egy zseniális innováció születik. , Ismét egy ilyen különlegességről számolhatunk be, ugyanis a Szent András Sörfőzdében elkészítették a kolbászízű sört.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.23.
ízorgazmus

Az elmúlt bő évtizedben olyan fejlődés ment végbe a magyar gasztronómiában, hogy mára már nem is kapjuk fel a fejünket, ha egy magyar bort díjaznak egy nem nemzetközi versenyen, ha egy hazai sajtot kiemelnek egy sajtmustrán vagy éppen egy magyar csokoládémester zsebel be egy rangos elismerést termékével. Ezt egészíti ki az a fajta vendéglátási forradalom, amelynek egyik legfrissebb sikere a hazai rendezésű Bocuse d’Or európai döntőjén szerzett második helyezése a magyar csapatnak, de említhetnénk a pizza-világbajnokságon elért hetedik helyezést is. Ha nem is díjazásban, de innovációban ehhez csatlakozik a békésszentandrási sörfőzde egyéni terméke is.

Vagy imádják vagy a lefolyóba töltik

„Igazándiból áprilisi tréfának indult az egész, tulajdonképpen mi csak reagálni szerettünk volna arra a trendre, hogy készült már lángos ízű, kakasos nyalókás ízű vagy éppen fokhagymás ízű sör. Azonban a sörfőző mestereink azt mondák, hogy ez nem is lehetetlen küldetés, és kértek egy kis időt, majd pár hét után már csapolhattuk is a kolbászos sört. Érdekes, hogy nagyon megosztó lett a termék, mert vagy imádják, és nem tudnak betelni vele, vagy éppen a lefolyóba öntik ki” – mondta a Borsnak a sörfőzde ügyvezető igazgatója, Bukovinszky Béla.

Áprilisi tréfának indult Fotó: Bors

A békési kolbász inspirálta őket

A sör készítői azt mondják, hogy őket amolyan összmagyar tradíciók ösztönözték, ennek megfelelően a szentandrási kísérletezés, a csabai hagyományok, a gyulai precizitás, a tótkomlósi találékonyság és a szarvasi játékosság egyesülésének köszönhető a különlegesség. Mindemellett a világhírű békési kolbász is inspirálta őket, melynek nyomán létrejött a Gamma.41 névre keresztelt ital.

Pirospaprikát és fokhagymát is tettek bele

„Természetesen nincs hús az italban, inkább a kolbászra jellemző füstösséget és ízvilágot igyekeztünk visszaadni, ennek megfelelően a sör 50 százalék füstölt malátából készült, amihez hamisítatlan magyar pirospaprika-őrleményt, paprikasűrítményt, illetve köménymagot és fokhagymát is adtunk az ízhatás elérése miatt” – fejtette ki Bukovinszky Béla.

 

 

 

 





Ezeket olvastad már?
Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Nem 8, 48 ezer hektár!

Nem 8, 48 ezer hektár!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás