„Azt hittük a kislányunk csak fáradt” – mondta az édesanya, aki először nem gyanakodott bajra látva hunyorgó kislányát. Az Essexből származó Pippa Branch akkor fordult orvoshoz, amikor úgy látta, általános lett gyermekénél a bal szemének hunyorítása. Eleinte megnyugtatták, hogy a gyerekek gyakran kancsalítanak, de aztán valóra vált az anyuka legrosszabb rémálma.

Pár hónappal később a szülők furcsa csillogásra figyeltek fel kislányuk szemében. Ez a ragyogás különösen a gyermekről készült fotókon látszott, illetve akkor, amikor a kicsit fürdették. Az aggódó anyuka és apuka ismét orvoshoz fordult. Amikor a gyermek jó szemét letakarták, akkor derült ki, hogy a bal szemével nem lát – de nem ez volt a legnagyobb sokk – írja a The Sun. Kiderült, hogy a kicsinél a szemrák egy ritka formája, a retinoblasztóma alakult ki, amely hatására fehér fény alakulhat ki a szemben. A kis beteg kemoterápiás kezelést kapott, és a kezelések hatására az állapota javulni kezdett, majd helyre is jött.

Évente körülbelül 50 ilyen esetet diagnosztizálnak az Egyesült Királyságban, és mint minden betegségnél, itt is nagyon fontos a korai felismerés. Az érintett anyuka arra biztat minden szülőt, hogy vigye orvoshoz gyermekét, ha valami gyanúsat tapasztal.