RETRO RÁDIÓ

Szabálytalan összejövetelekre csaptak le a rendőrök a IV. kerületben





Az operatív törzs csütörtökön is beszámolt a koronavírus-járvány elleni védekezés állásáról és a legfrissebb tudnivalókról.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.03.
IV. kerület koronavírus védekezés koronavírus-vakcina

6635 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 231 844 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 182 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5324 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 67 033 fő, az aktív fertőzöttek száma 159 487. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 23%-a, a gyógyultak 25%-a budapesti. 7693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A rendőrök folyamatosan ellenőrzik a maszkviselési szabályokat

Kiss Róbert elmondta: az elmúlt 24 órában 243 emberrel szemben intézkedtek a maszkviselés szabályainak megszegése miatt. Kilenc személy a tömegközlekedésen, 25 ember valamelyik bevásárlóközpontban szegte meg a maszkviselés szabályait. Három vendéglátóhelyet ideiglenesen bezártak szabálysértés miatt - mondta Kiss Róbert.

Budapest IV. kerületében egy vendéglátóhelyen a kijárási tilalom miatt tiltott baráti összejövetelt tartottak, amelyen 21 személy vett részt, közülük csak két személy - két ételfutár - viselt maszkot, a másik 19 személy rendőri intézkedés alá vontak. 30 napra bezárták az üzletet. Ezen kívül egy edzőtermet is ellenőriztek szintén a 4. kerületben, ott 7 személy tartózkodott. Az edzőtermet is 30 napra bezárták.

Enyhén emelkedik a kórházban kezeltek száma

Müller Cecília országos tiszti főorvos tájékoztatása szerint nagymértékben nőtt a mintavételek száma, ez összesen 1 876 274. A kórházak terhelése továbbra is fennáll, de az elmúlt napokban stagnál, illetve enyhén nő a kórházban ápoltak száma. 7693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen - tette hozzá.

A fertőzöttség terén az unió átlagától elmarad a magyar számadat, a halálos áldozatok tekintetében a középmezőnyben foglalunk helyet - mondta Müller Cecília. A vakcina jelenléte jelentős javulást fog eredményezni ezekben az adatokban. Az országos tisztifőorvos a napokban levélben keresi fel az időseket, melyet visszaküldve jelezhetik az oltás igényét.

Az ünnepekre vonatkozó szabályokról a jövő héten dönt a kormány - zárta az Operatív Törzs tájékoztatóját Müller Cecília.





Ezeket olvastad már?
Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás