RETRO RÁDIÓ

Sokkoló gyilkosság a Marina-parti lakóparkban, feldarabolta áldozatait az öldöklő





Szörnyű emberölés borzolta az idegeket kiderült, hogy 2016-ban egy Marina parti lakásban közvetlen közelről többször fejbe lőtték két embert, majd a holttesteket feldarabolták és elásták.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.01.
XIII. kerület emberölés

Kegyetlen gyilkosság ügyében nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyészség oldalán részletesen ismertetik a kettős emberölést, ami még 2016-ban történt, és egy véletlennek köszönhető, hogy fény derült a szörnyűségre.

Egy szlovák férfi magyar társa közreműködésével, 2016 februárjában – vagyonának megszerzéséért – megölt egy szlovák állampolgárt és a barátnőjét, majd a holttesteket feldarabolták és elásták.

A vádirat szerint a 43 éves szlovák állampolgárságú vádlott és 42 éves magyar társa 2015 tavaszán ismerkedett meg. A szlovák férfi több bűncselekmény végrehajtásával is megbízta magyar társát.

A szlovák vádlott a szintén szlovák állampolgárságú sértett bizalmi embere lett, jövedelme is a sértettől származott. A sértettet Szlovákiában börtönbüntetésre ítélték, elszökött, majd 2015 januárjában más személyi adataival bérbe vett egy XIII. kerületi Marina-parti lakást. Bujkálásának költségeit készpénzből, valamint befektetési aranytömbökből kívánta fedezni, melynek érdekében azzal bízta meg a szlovák vádlottat, hogy a saját nevében nyisson bankszámlát, illetve béreljen egy széfet.

A szlovák férfi ekkor elhatározta, hogy a sértettet vagyonának megszerzése érdekében megöli. Az emberölésben való közreműködésre a magyar férfit kérte fel, aki ezt anyagi ellenszolgáltatásért vállalta. A szlovák férfi intézkedett a holttestek szállításához, eltüntetéséhez szükséges eszközök – így pl. orrfűrész, zsákok, tisztítószerek, mész – beszerzéséről, társa pedig Pilisszentiván külterületén gödröt ásott. Az elkövetők 2016. február 11-én délelőtt, a Marina-parti lakásban a sértettet, valamint barátnőjét közvetlen közelről többször fejbelőtték. A magyar férfi a holttesteket feldarabolta, a testrészeket és a torzókat sporttáskákba csomagolta, majd gödörbe tette, ahol mésszel és vízzel leöntötte. A szlovák vádlott közben a széfet kiürítette, az értékeket magához vette.

A magyar férfi az emberölésről beszámolt az élettársának, aki a közreműködéséért kapott két darab befektetési aranytömböt egy budapesti aranykereskedésben mintegy 10 millió forintért eladta. A szlovák férfi a sértett 10 darab, mintegy 60 millió forint összértékű gépkocsiját megszerezte, majd azok többségét eladta.

A szlovák vádlott a társának 2015 augusztusában egy szlovák állampolgár megverésére, 2015 novemberében pedig egy szlovákiai családi ház felgyújtására adott megbízást, aki 500–1000 euró közötti összegekért ezeket végrehajtotta. Egy további esetben a férfi azzal bízta meg, hogy 1500 euróért törje el egy szlovák férfi lábát. A vádlott – egy társával együtt – ez esetben a megbízás kereteit túllépve, egy viperával életveszélyes fejsérüléseket okozva bántalmazta a sértettet.

Az ügyben az eredményes felderítés érdekében a Legfőbb Ügyészség és a Szlovák Köztársaság Legfőbb Ügyészsége közös nyomozócsoportot hozott létre, amelyben Magyarországot a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya és a Fővárosi Főügyészség képviselte.





Ezeket olvastad már?
Mentes és egészségtudatos termékekkel hódít a SPAR

Mentes és egészségtudatos termékekkel hódít a SPAR

Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Lehet kérni a nyugdíj újbóli megállapítását?

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

Sokkoló tragédia: orosz rulettet játszott, agyon lőtte magát egy 15 éves fiú Nagyatádon

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás