RETRO RÁDIÓ

Soha ennyi halott még nem volt, 2079 fővel emelkedett a fertőzöttek száma





2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.27.
koronavírus-fertőzés

2079 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 63 642 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 63 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1535 főre emelkedett, 16 646-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 45 461 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 35%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma dinamikusan emelkedik.

A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség, vagyis továbbra is nagy az egyéni felelősség szerepe a védekezésben. A kormány javaslatára az Országyűlés hétfőn újabb a járvány elleni védekezést erősítő intézkedésekről döntött, emelkedik a büntetés összege a hatósági házi karantén megszegése esetén és a külföldről hazatérők esetében a határátlépését követően - külön közigazgatási határozat nélkül is - automatikussá válik a hatósági házi karantén elrendelése.

A kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján, kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek. A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. A gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását. Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.

Kötelező a maszk használata

  • üzletekben
  • tömegközlekedési eszközökön
  • mozikban
  • színházakban
  • bevásárlóközpontok területén
  • egészségügyi és szociális intézményekben
  • ügyfélfogadási irodákban is
  • 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni
  • Az Operatív Törzs jelenleg 70 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig fertőtlenítő nagytakarítást az őszi szünet alatt.





    Ezeket olvastad már?
    Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

    Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

    Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

    Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

    Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

    Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

    Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

    Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás