RETRO RÁDIÓ

Horror a magasban: a fagyos sífelvonóban ragadt 21 ember





A viharossá váló időjárás miatt azonnal le kellett állítani a felvonókat. 21 ember fél napon keresztül várta, hogy kimenekítsék őket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.02.
sífelvonó

Életveszélyes kalanddal indult 21 ember új éve Új-Mexikóban, miután fél napon keresztül fagyoskodtak a leállított sífelvonó kabinjaiba zárva. A tragédiát ígérő vészhelyzet ellenére mindenkit épségben sikerült kiszabadítani – írja a New York Post.

 

Fotó: Pixabay

A 21 ember a síparadicsom csúcsán található luxusétterem dolgozója: a 3100 méteres magasságban található hegyi éttermet csak a felvonón keresztül lehet megközelíteni, a panorámás épület csodálatos kilátást kínál a környékre. A kis csapat a műszakváltást követően, hajnali 2 órakor indult haza a felvonókkal, mikor az egyre romló időjárási körülmények miatt az üzemeltetők kénytelenek voltak azonnal leállítani a gépeket: a kábelek kezdtek annyira elfagyni, hogy félő volt, az üzemeltetés túlterheléshez vezethet, és akkor elpattannak. A döntés következtében azonban 20 ember ragadt az egyik zárt, de fűtetlen fülkében, míg egy másikban egyetlen személy várta a mentőegységeket. Az első fülkében tartózkodókat délután 1 órakor sikerült kimenekíteni, míg a magányos várakozó csak délután 4 órakor került le a biztonságos talajra. Az étterem dolgozóit szakértő orvosi gárda látta el, de senkinek nem esett komolyabb baja, ugyanis volt náluk étel, ital és vastag ruha, így kevésbé voltak kitéve a hidegnek és a bezártságnak a fülkékben.

A luxuséttermet ideiglenesen lezárták az erős szél és a viharos időjárás miatt. 2015-ben már történt hasonló eset: akkor 140 ember ragadt a fülkékben, köztük egy pár is, akik épp akkor jegyezték el egymást.





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás