RETRO RÁDIÓ

Szalmát báláznak, méhészkednek a magyar sztárorvosok a járvány után





A neves virológus mézet perget, a családorvos mások gyerekei helyett végre a saját unokáival lehet, a Facebookon mindenkinek tanácsot adó háziorvos hét gyerekével az Adriára készül, a szexuálpszichológus pedig egy eldugott kis magyar faluban a rózsáival beszélget.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.02.
vakáció a pandémia után

A koronavírus-járvány a szakértőket is megviselte. A kimerítő munka után mindegyikük máshogy piheni ki a megfeszített időszakot – írja a Ripost.

Forgatókönyvíró lett a közkedvelt háziorvos

Dr. Mangó Gabriellának az elmúlt időszak nemcsak a munkáról, hanem a tanulásról is szólt.

„Sikerült megszereznem a második diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, ahol forgatókönyv- és drámaíró szakon végeztem. Imádok olvasni, remélem, arra is jut most időm, hogy a rég elkezdett, a magyar történelemről szóló 1200 oldalas kötetet végre befejezzem.

Mangó Gabriella férjével táncol, mindketten imádnak mozogni (Fotó: Ripost)

Két hónapja nem néztem tévét, szeretnék végre egy bugyuta, könnyed kis filmen ellazulni, és nem akarok egyetlen szakcikket vagy zárójelentést sem látni” – nevet a doktornő. Nyáron hét gyermekével és párjával az Adriára készül.

„Idén a gyerekeim partnerei is csatlakoznak hozzánk, jó sokan leszünk. Nekem ez tiszta karácsony!” – árulta el.

A háziorvos családi nyaraláson (Fotó: Ripost)

 

Öt-hat nap jut csak szabadságra

Dr. Bense Tamás nem engedheti meg magának, hogy hosszabb szabadságra menjen. Öt-hat napra és egy-egy hosszú hétvégére sikerül elszabadulnia.

„Feleségemmel minden évben lemegyünk a Balatonra, augusztusban a déli, szeptemberben az északi parton töltünk el néhány napot. Először elvisszük magunkkal a 9 és a 12 éves unokánkat is, utána pedig kettesben romantikázunk” – mesélt nyári terveiről a Ripost7-nek a családorvos. Őszre külföldi utat is tervez, de nem messzire.

„Kiveszem a pénteket és a hétfőt, így egy hosszú hétvégét tölthetünk Ausztriában, ahová rendszeresen visszajárunk – árulta el a gyermekorvos. – Olyankor megyünk, amikor már érik a szőlő, folyik a must!”

Bense Tamás és felesége végre újra kikapcsolódhat kettesben (Fotó: Ripost)

Egyedül nyaral a szexuálpszichológus

Rusz Edit, a Ripost7 egyik állandó szakértője elárulta, hol is van az a titkos hely, ahová idén nyáron is elvonul a város zajától.

„Somogyegresen van nyaralóm, szőlővel, gyümölcsfákkal és gyönyörű rózsákkal. Az utóbbiakat én ápolgatom, szeretgetem, és persze rengeteget olvasok” – meséli a szakember.

Rusz Edit vidéki otthona (Fotó: Ripost)

Rusz Edit büszke arra, hogy Székelyföldről származik, ahová szintén rendszeresen visszatér. „Édesapám zágoni volt, onnan jöttek Magyarországra. Nagyon szeretek visszajárni Székelyföldre, ott tudok legjobban feltöltődni” – árulta el. Azokat a helyeket is szívesen felkeresi, amiket a páciensei ajánlanak számára. Férjével, Rádóczy Gyarmaty Gábor festőművésszel azonban csak a házassági évfordulójukon tudnak kettesben elutazni, mivel a művész nyáron alkotótáborokban dolgozik.

Rusz Edit nagyon várja már, hogy a kedvenc rózsái között legyen (Fotó: Ripost)

Akácmézet perget az ország virológusa

Dr. Rusvai Miklós mostanában a fővárostól 30 kilométerre lévő héthektáros inárcsi birtokán tölti legtöbb idejét, és ott bizony nyaranta rengeteg a munka.

Rusvai Miklós feleségével, Violával és Csipke kutyájukkal (Fotó: Ripost)

Tanyáján a baromfi mellett tíz–húsz birkát is tart, ő maga gondozza az állatokat.

„Nyírom, körmölöm és elletem őket. A birkanyírás megvolt, most kaszálok, hogy legyen széna télire. Utána bálázok – mesélte Rusvai Miklós a Ripost7-nek, aki Inárcs mellett Jászapá­tit is a szűkebb hazájának tekinti.

„Gyerekkorom nagy részét ott töltöttem a nagyszüleim tanyáján. Innen ered a tanyasi élet iránti szeretetem” – mondja a virológus, aki méhészkedik is. Most kezdődik az akácméz pergetése, begyűjtése.

A virológus gyerekkorában lett az állatok rabja (Fotó: Ripost)

A méhekkel is a vírusok miatt kezdett foglalkozni húsz évvel ezelőtt, mert Magyarországon az ő kutatócsoportja az egyetlen, amelyik a méhek vírusfertőzéseit vizsgálja.

A professzor elárulta: feleségével egy belföldi nyaralást is tervez őszre.

„Balaton-felvidékre utazunk, ott töltünk néhány napot” – tette hozzá.

 





Ezeket olvastad már?
Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Többszáz milliót fizettek a Titanic ajtajáért

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Féktelen düh: Magyar Péter nem tudta elviselni Varga Judit sikereit

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Fontos hírt közölt a KSH a magyar bérekkel kapcsolatban

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Most érkezett: nyerges vontatóval ütközött egy furgon az M1-esen, rohantak a tűzoltók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás