RETRO RÁDIÓ

Kiderült, miért nem lehet találni egy közvécét sem Budapesten





Csak elvétve vannak a fővárosban nyilvános mosdók, és ha végre belebotlunk egybe, akkor is csalódnunk kell, hiszen a legtöbb még csak nem is üzemel.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.07.
X. kerület Illemhely-hiány

A budapesti illemhelyek többségét a Fővárosi Csatornázási Művek üzemelteti, ám a weboldalukon található „illemhelytérkép” szerint Kőbányán például egy sincs. A legtöbb helyen a közvécék önkormányzatok vagy magáncégek tulajdonában állnak, a X. kerületben a Kőkert Kft. is üzemeltet egyet, ám a lakók elmondása szerint a környéken szinte ez az egyetlen nyilvános illemhely.

„Ez az egy WC kevés, a Liget téri áruház mellettit fel kellene újítani, személyzetet és térfigyelőt alkalmazni. Nagyon sok ember jár az itt található üzletekbe vásárolni, illemhely hiányában sajnos a bokrok és a házak között végzik el a dolgukat” – írta egy nő a Facebookon.

Rendszeresen rongálják a közvécéket

A fő probléma azonban nem is az, hogy kevés közvécé van, hanem az, hogy még azt a keveset is folyton tönkreteszik – erről a Kőkert Kft. számolt be közösségi oldalán. A társaság egy hosszú posztban írt arról, hogy az Állomás utcai WC-t már több alkalommal is megrongálták.

Megrongálták az Állomás utcai mosdót Kőbányán (Fotó: Facebook/Kőkert)

„Sajnos megint rongálás miatt kell intézkednünk. Már többször adtunk hírt arról, hogy az Állomás utcai WC átmenetileg nem volt használható. Régebben az ajtót törték be, volt, amikor a zárszerkezetet rongálták meg.

Amikor a fényképeket készítettük, egy úr éppen használni akarta, és felháborodott a vandálok „munkáján”. Történt ugyanis, hogy az Állomás utcai nyilvános WC-t ismét megrongálták, pontosabban a pénzbedobórészt tették tönkre. Feszegették, próbálták kiszedni belőle a pénzt, illetve nem megfelelő érmével akarták működtetni, ezért nem üzemel jelenleg. Már megrendeltük az új pénzgyűjtőt, és amint megérkezik, azonnal felszereljük. Kicsit bonyolítja a helyzetet, hogy ez is, mint minden automata, be van kötve a NAV-hoz. Tehát a régi, használhatatlan pénzgyűjtő leszerelése, az új megrendelése, felszerelése a NAV-hoz való bejelentés és szoftverfrissítés időt és közpénzt vesz igénybe. Elnézést és türelmet kérünk, a lehető leggyorsabban cseréljük. Vigyázzunk a közterületen lévő létesítményekre is! – írták a Facebookon.

A közvécé jelenleg nem üzemel (Fotó: Facebook/Kőkert)





Ezeket olvastad már?
Brutális baleset a Határ úton: taxisba csapódott egy kocsi a felüljárón, ez történt az utassal

Brutális baleset a Határ úton: taxisba csapódott egy kocsi a felüljárón, ez történt az utassal

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

Megtörte a csendet: őszintén mesél a milliárdos lottónyertes felesége

Megtörte a csendet: őszintén mesél a milliárdos lottónyertes felesége

Tizenhárom éves lányt molesztált a baranyai szexragadozó

Tizenhárom éves lányt molesztált a baranyai szexragadozó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás