RETRO RÁDIÓ

Tevék, elefántok és dinók az alföldi homokon! Bejártuk a Szafari parkot - Fotók!





Ifj. Richter Józseffel, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójával, az egyetlen magyar Arany Pierrot-díjas artistaművésszel beszélgettünk.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.06.08.
állati program

Az igazgatóval a vadállatok és a cirkusz jövőjéről társalogtunk. A hetedik generációs artistacsaládban született Ifj. Richter József történelmi jelentőségű döntést hozott: kivonja a vadállatokat a cirkuszi munkából, akik egy több mint 30 hektáros, csodálatos nagykőrösi szafariparkban tölthetik nyugdíjas éveiket.

Ifj. Richter József úgy döntött, hogy kivonja az állatokat a cirkusz munkájából /Fotó: Metropol/MG

Metropol: Miért jutott arra a döntésre, hogy a cirkuszi munkából kivonja a vadállatokat?

Ifjabb Richter József: A 2020-as koronavírus szituáció felgyorsította az eseményeket, nem lehetett cirkuszi előadást tartani, ezért Szadán megnyitottuk Magyarország első és egyetlen szafariparkját. A parknak hatalmas sikere volt, nagyobb, mint reméltem. A Nagykőrösön nyíló ennek a továbbfejlesztése.

M: Országunkban ez az egyetlen szafaripark…. Mi a helyzet a közeli országokkal?

IRJ: Annak idején Ausztriában volt egy szafaripark, sajnos az már megszűnt. Olaszországban, Németországban van több is. Németországban meg is látogattam a két legnagyobbat, beszélgettem az ottani igazgatókkal, akik sok tanáccsal láttak el. A körülöttünk lévő országokban tudomásom szerint nincs másik szafaripark, illetve Magyarországon is ez az egyetlen, így ez mindenképpen egyedülálló attrakció. A szafari mellett helyet kapott egy élmény- és dinópark, egy hatalmas óriáskerék, a Safari Eye. A cirkuszi sátorban lesznek cirkuszi előadások. A park területén van egy tó, amiben az elefántoknak lehetőségük lesz a nyári melegben fürdőzni. Minden adott ahhoz, hogy a látogatók egy egész napot el tudjanak tölteni nálunk változatos, érdekes programokkal. Céljaink között szerepel, hogy menhelyként is működjünk, ahová más – akár külföldi - cirkuszok is elhozhatják a vadállataikat.

Később akár „menhelyként” is üzemelhet a szafari park külföldi cirkuszok állatainak /Fotó: Metropol/MG

M: A szafari útvonalon kívül milyen egyéb élményelemek találhatók a park területén?

IRJ: Például van egy harmincméteres óriáskerék a Safari Eye, amiről madártávlatból lehet letekinteni a szafariparkra, és csodálatos a kilátás. A sátorban cirkuszi előadásokkal fogjuk szórakoztatni a nagyérdeműt. Az állatsimogatóban kecskék, malacok, nyulak, pónilovak vannak, őket meg is lehet érinteni. Mindez egy gyönyörű környezetben a természet lágy ölén, kicsi erdővel, tóval, és egy kis szigettel. A belépéshez regisztrálni kell a safaripark.hu-oldalon. Minden hétvégén és ünnepnapokon nyitva vagyunk, illetve júniustól a tanítási szünetben heti hat napot a hétfőt kivételével mindennap.

M: Mennyi időt vesz igénybe a szafari útvonal bejárása?

IRJ: Három kilométer, amit körülbelül egy óra alatt lehet végigjárni. A végén egy dinóparkon lehet az autóval keresztülhajtani. Ezután van egy hatalmas parkoló, ahol le lehet tenni az autókat és gyalogosan folytatni az utat, meglátogatni az élményparkot, a cirkuszi sátrat és az állatsimogatót.

Akár az autóból vagy a kisvasúti kocsikból is lehet etetni az állatokat /Fotó: Metropol/MG
Ilyen egy hálás zsiráfpuszi Fotó: Metropol/MG

 





Ezeket olvastad már?
Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Rémálommá vált a látogatás: akaratlanul traumatizálták gyereküket a szülők

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Horrorház Nagyszombaton: brutális kínzásoknak vetette alá négy gyermekét a szülőpár

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Lecsapott az ítéletidő Dubajban: vízben úsznak a repülőgépek - Videó

Nem 8, 48 ezer hektár!

Nem 8, 48 ezer hektár!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás