RETRO RÁDIÓ

„Ki nem örül, ha 480-ért tankol 800 helyett” – a budapestiek örülnek Orbán Viktor brüsszeli győzelmének – Videó





A Metropol az embereket kérdezte arról, mit szólnak ahhoz, hogy Orbán Viktor megvédte a rezsicsökkentést Brüsszelben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.31.
Az emberek véleménye

Az utca emberét arról kérdeztük, mi a véleménye arról, hogy marad az olcsó rezsi és az olcsó benzin:

Sándor:Hát én nyugodtabb lennék, hogyha a normális áron kéne a benzint vásárolni. Tehát, ami a piaci értéke. Persze, hát normális esetben azt gondolja mindenki, hogy az az olcsó, ami olcsó, csak nem tudjuk, hogy a vége mi lesz, amikor ez begyűrűzik – mert ez szerintem, ami ingatlanárak növekednek folyamatosan, ezt próbáljuk máshonnan pótolni ezt az összeget –, az is valahol a mi pénzünkön van, és egyszer majd lesz egy árrobbanás. Nem hiszem, hogy a kőolaj majd hirtelen elkezd esni, és akkor minden jó lesz így, és jól döntött. Mindenhol a piaci áron veszik az emberek, és ott is tankolnak, tehát nem azt fogják látni az emberek, hogy nem tankolnak, hanem azt, hogy tankolnak és nincs tüntetés, nincs semmi.”

Gizi: „Nagyon örülök neki, hogy marad, mert ha fölemelik, akkor az élelmiszerköltségem és a gyógyszerköltségem is elég magas, úgyhogy nagyon örülök neki, hogy marad. Reméljük, hogy marad. Különben az Orbán Viktornak nagyon igaza van abban, hogy azoktól kell elvenni, akik nagyon extra profitot termelnek, például a bankok, hát azért onnan kell beszedni valamit, ahol sok van. Nem? Gondolom én, de gondolom, a Viktor is így gondolja. Fiamnak van pont három gyereke, ott muszáj az autó, mert a gyereket vinni kell, meg nem is itt laknak, hanem Dunakeszin, úgyhogy van autó, és azért az is nagy segítség, hogy 480-ért tankolunk és nem 800-ért. Három gyerek mellett, meg ha a rezsit is felemelik, akkor nem tudom, mi lesz. Reméljük, hogy marad, mert elég nehéz így az embereknek.”

Anna:Ki nem örül annak, ha a gazdaságunk normálisan halad előre, nem állnak le a közlekedési eszközök, nem fog az áruszállítás leállni? Tehát ha beüt a krach, akkor az nemcsak arról szól, hogy na, nekünk a rezsink akkor az egekbe fog szökni, hanem egyszerűen nem lesz kenyerünk, nem lesz semmink se, bemegyünk az üres boltokba. Hát én azt hiszem, épeszű ember nem szurkol az ellen, hogy jaj Istenem, ne sikerüljön. Hát akkor leáll az ország, ahogy mondta a főnökünk, hogy felér egy atombombával, hogyha nem sikerül ez a megállapodás, hát reméljük, hogy sikerülni fog neki.”

„A magyar családok ma este nyugodtan aludhatnak”

A kormányfő kedd hajnalban közösségi oldalán jelentette be, hogy sikerült megvédenie a rezsicsökkentést és sikerült visszavernie az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon.

Megvédtük a rezsicsökkentést, sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő éjjel Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozó első napját követően.

„Van elég bajunk enélkül is. Egekben vannak az energiaárak, magas az infláció és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot. Ez felért volna egy atombombával. De ezt sikerült elkerülni” – hangoztatta a kormányfő.

Kijelentette: „Olyan megállapodást hoztunk tető alá, amely kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat. A családok ma este nyugodtan aludhatnak, a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni” – tette hozzá Orbán Viktor.

„A rezsicsökkentést megvédtük! A magyar családok ma este nyugodtan aludhatnak” – írta még korábban a miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett videójához.

 





Ezeket olvastad már?
Volt, nincs: eltüntettek pár kínos képet Magyar Péterről

Volt, nincs: eltüntettek pár kínos képet Magyar Péterről

Sokkoló tanulmány: mérgező anyagokkal van tele az eper és sok más gyümölcs és zöldség

Sokkoló tanulmány: mérgező anyagokkal van tele az eper és sok más gyümölcs és zöldség

Megdőlhet a balatoni pontyrekord: 25 ország horgászai veszik be a Balatont

Megdőlhet a balatoni pontyrekord: 25 ország horgászai veszik be a Balatont

„Ez annyira kicsinyes” – Teljesen kiakadt egy nő azon, amit a férfi tett vele a randin

„Ez annyira kicsinyes” – Teljesen kiakadt egy nő azon, amit a férfi tett vele a randin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás