RETRO RÁDIÓ

Versmondás és lánykérés – ezek voltak a zsaruk legviccesebb posztjai





Jófej, laza bejegyzéseikkel már számtalanszor mosolyt csaltak az arcunkra a rendőrök, így a jeles nap alkalmából most őket ünnepeltük.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.24.
Rendőrség világnapja

Magyarországon Sárkányölő Szent György napján, azaz április 24-én tartják a Rendőrség napját.

Míg a rendőrség a police.hu weboldalon a hivatalos nyelvet használja, addig Twitteren, Instagramon, és Facebookon már sokkal lazábban kommunikál, ezzel is megmutatva, hogy a szigorú egyenruha mögött nagyon is kedves, humoros emberek rejlenek. Miután hétvégén volt a rendőrség világnapja, összeszedtük az elmúlt évek legemlékezetesebb zsaru perceit.

  • A legnagyobb port az kavarta, amikor Gál Kristóf az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője két évvel ezelőtt a költészet világnapján elszavalta a Belgától a Rendőrmunka című dalt. Talán sokan nem tudják, de az alezredes eredeti szakmája szerint színész, így igazán testhezálló volt ez a feladat.

  • A tudakozó száma 11800, és nem a 112 – erre a rendőrség többször is felhívta a figyelmet, utalva arra, hogy rengeteg fals hívás érkezik a diszpécserekhez. Kiderült, hogy volt olyan, aki azért tárcsázta a segélyhívót, mert pizzát akart rendelni, de akadt olyan is, aki amiatt, mert elment az áram, vagy elfelejtette a PIN-kódját.
  • A unokázós csalókra, akik különböző hazugságokkal az időseket próbálják meg átverni, szintén gyakran figyelmeztetett a rendőrség. Ehhez egy alkalommal a Szomszédok című sorozat ikonikus sztárjait is segítségül hívták, a bűnmegelőzési videóban, Pásztor Erzsi, Nemcsák Károly, Trokán Péter és Németh Kristóf színművészek szerepeltek.

  • A zsaruk különböző kihívásokban is örömmel vesznek részt, Magyarországon például a Készenléti Rendőrség indította el a Tetris Challange-et, amikor rendőrök, tűzoltók, mentők mutatták be, hogy mi mindenre van szükségük egy bevetésnhez.

  • A különböző közösségi oldalakon gyakran a rendőrök magánéletébe is betekintést nyerhetünk. Így számtalan babavárásnak, lánykérésnek lehettünk már szemtanúi, az egyik egyik kolléga, Sándor pedig még a nagy nap részleteibe is betekintést engedett. A fotón jól látszik, ahogy a rendőr az esküvőn szó szerint magához láncolta kedvesét.




  • Ezeket olvastad már?
    Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

    Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

    Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

    Mennyből a pokolba: több millió forintot bukott egy házaspár

    Ebben a városban folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

    Ebben a városban folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

    Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

    Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás