RETRO RÁDIÓ

Elkísértük a zsarukat egy éjszakára: így akarták megúszni a büntetést a szabályszegők - Videó!





Bár este 8 után a legtöbbünk már otthon van, a rendőrök ilyenkor indulnak el a városba, hogy betartassák a kijárási tilalmat. Vajon mennyi dolguk akad? Sok a szabályszegő? Mivel trükköznek a járókelők? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk, miután elkísértük a járőröket esti szolgálatukra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.02.
Beépültünk

20:30 Figyelmeztetés a maszk miatt

A Metropol stábja és a járőrautó elindult az első helyszínre, a Vörösmarty térre. Ahogy kiszálltunk az autóból, rövid séta után megpillantottunk egy párt, ám nem volt rajtuk maszk. Kiderült, azért nem vették fel, mert nem értenek vele egyet. Természetesen ez nem lehet mentség, így mindketten, mivel emiatt még figyelmeztetést nem kaptak, ezúttal figyelmeztetésben részesültek, ami a legenyhébb szankció. Ennek ellenére a pár még azt is megpróbálta beadni a rendőröknek, hogy azért nem vették fel a maszkot, mert éppen sportolnak...Ez persze nagyon átlátszó húzás volt, nem mentek vele semmire. Miután már bőven elmúlt este 8, elkérték tőlük a kijárási korlátozás alól felmentést biztosító munkáltatói igazolást is. Mindketten egy közeli étteremben dolgoztak, onnan tartottak haza, így ezzel kapcsolatban nem történt jogsértés.

Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

20:40

Közben kiértünk a rakpartra, ahol elhúz mellettünk az ürességtől kongó 2-es villamos.

Fotó: Metropol/KB

20:42 Munkáltatói igazolás a telefonban

Megállítunk egy 50 év körüli férfit. Maszk volt rajta, a munkáltatói igazolása a telefonjában volt. Ez nem jelentett gondot, a rendőrök alaposan megnézték a fényképet, és miután valóban munkából tartott haza, továbbengedték.

20:50 A mentőorvos, aki most végzett

A Vigadó téren egy maszkos nő bőröndöt húz maga után. Vajon mi dolga van este 9-kor az utcán? Miután a rendőrök elkérték a munkáltatói igazolását, kiderült, hogy a hölgy mentőorvos, aki most végzett a műszakkal.

Fotó: Metropol/KB

21:10: A takarítónő

A Váci utcában egy nő hangosan telefonál. Miután megpillantja a rendőröket, azonnal leteszi, látszik, hogy nem először ellenőrzik. A hölgy egy közeli irodaházban takarított, és épp ment át a másik munkahelyére. Maszk is volt rajta, így ezzel sem volt probléma.

Fotó: Metropol/KB

21:25 Maszkos férfi igazolással

A következő pillanatban egy 50 év körüli maszkos férfit állítunk meg. Volt neki érvényes igazolása, így hamar tovább is megy.

21:45 Szabálykövető ázsiai pár

A Gozsdu udvarban egy ázsiai pár sétál. Volt rajtuk maszk, és mint kiderült, a táskájukban lapult a munkáltatói igazolásuk is, vagyis minden szabályt betartottak.

Fotó: Keresztesi Balázs

21:50 Cigiző férfi maszk nélkül, kutyával

Egy kutyát sétáltató pár suhan el előttünk. Megpróbálnak meglógni, de az egyik rendőr felszólítja őket, hogy álljanak meg. Csak a hölgy visel maszkot, a férfi nem, mint kiderült azért, mert éppen dohányzott... A háziállat sétáltatása elég indok az utcán tartózkodásra, így nekik nem volt szükségük munkáltatói igazolásra.

21:50

A Király utcába benézve megállapítjuk, hogy ennyi szabad parkolót még soha nem láttunk.

Fotó: Metropol/KB

22:00

Este 10-kor elköszöntünk a rendőröktől, és levontuk a tanulságokat:

- Ürességtől kongó utcák

- Az ellenőrzések negyedénél volt szabálytalanság

- Két óra alatt 7 ellenőrzés történt, ebből összesen 2 esetben volt megállapítható jogsértés: a pár a maszkviselés elmulasztása miatt részesült figyelmeztetésben





Ezeket olvastad már?
Hídpénz-botrány: ilyen úton juthatott vissza a pénz a Városházára

Hídpénz-botrány: ilyen úton juthatott vissza a pénz a Városházára

Ezek a leggyakoribb parkolási hibák - Te is elköveted? Akkor fizethetsz!

Ezek a leggyakoribb parkolási hibák - Te is elköveted? Akkor fizethetsz!

Most érkezett: szúrós szag miatt ürítenek ki egy soroksári iskolát – Többeket kórházba szállítottak

Most érkezett: szúrós szag miatt ürítenek ki egy soroksári iskolát – Többeket kórházba szállítottak

Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás