RETRO RÁDIÓ

Ma van a népszámlálás utolsó napja, most még kitölthető a népszámlálási kérdőív!





A pótösszeírás november 21-én kezdődött és november 28-án zárul.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.28.
Módosítva: 2022.11.29.
ez lesz ma

A pótösszeírás mindenki számára kötelező, akik eddig sem online, sem számlálóbiztos segítségével nem töltötték ki a kérdőívet. Akik nem válaszoltak a kérdésekre, azoknak a területileg illetékes polgármesteri hivatalok jegyzőinél kell jelentkezniük. Aki nem válaszol a kérdésekre, akár 200 ezer forintig terjedő bírságot is kaphat.

Ma van a népszámlálás utolsó napja Forrás: KSH

 

Nekünk kell a jegyzőhöz mennünk

 

Akik nem válaszoltak se online, se a pótösszeírás során, azok már nem kapnak semmilyen értesítőt vagy felszólítást. Nekik saját maguknak kell még ma jelentkezniük a területileg illetékes polgármesteri hivatalok jegyzőinél a kérdőív kitöltésére.

 

November 28 után már nem lehet válaszolni

 

Az adatszolgáltatásra már csak ma van lehetőség. Így november 28-át követően már nincs lehetőség újonnan jelentkező személyek összeírására.

 

Ha kérdés van, ide lehet fordulni:

 

A nepszamlalas2022.hu oldalon részletes információt és válaszokat találunk a gyakran felmerülő kérdésekre, de az ingyenesen hívható a +36-80-080-143 információs telefonszám is érdeklődhetünk.

A népszámlálásról mindenkit levélben értesítettek korábban Fotó: MTI

 

Borongós, lehangoló idővár ránk

 

A héten hazánkban északon és keleten az átlagostól hidegebb idő várható, de nyugaton marad az ilyenkor jellemző hőmérséklet. A következő napokban borult, párás idő lesz, helyenként néha kisebb esővel, szitálással, ónos szitálással, minimális napsütéssel, esetlegesen megélénkülő széllel. A napokban a csúcshőmérséklet 2-8 fok körül alakul.

 

Óvatosan az utakon!

 

A balesetek elkerülése érdekében párás, ködös időben a megszokottnál jobban oda kell figyelnie a közlekedésre minden résztvevőnek, hogy ne történjen tragédia az utakon, ahogy történt ez tegnap a XVIII. kerületben. A rendőrség tájékoztatása szerint a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton vasárnap reggel egy autó és egy busz ütközött össze. A balesetben két ember meghalt.

A héten a megszokottnál hűvösebb időjárásra számíthatunk Fotó: Pixabay

 

Új helyszínen osztják az élelmiszercsomagokat!

 

A Re-Formáló Egyesület mától új helyszínen, a XXII. kerületi Mária Terézia utca 72.-ben (Budafoki mentőállomás mellett) osztja az élelmiszercsomagokat. A szervezetet azért hozták létre, hogy a rászorulókon segíthessenek.

 

Adománypont a Bazilikánál

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet megnyitotta adománypontját az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén. A kijelölt pontokon az adományozóknak meg is köszönik a támogatást. Emellett a vásár egész területén lehet csatlakozni az Adventi Adománygyűjtéshez. Az Adománypont idei két házikója:

 

 

  • egy jótékonysági termékeket kínáló boltból,

 

 

  • egy mézeskalácsszív sütödéből áll.

 

 

Két gyűjtőponton is várják az adományozókat Fotó: Facebook

 

Életre kel a kívánságlista

 

November elején kezdődött és a hónap végéig tart a Magyar Református Szeretetszolgálat Kívánságlista programja, ahol rászoruló gyermekek konkrét karácsonyi kívánságait ismerhetik meg az adományozók, és kiválaszthatják, hogy kit szeretnének támogatni. További információk szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon

 

Mától jelentkezhetünk a budavári karácsonyi koncertre

 

A Budavári Önkormányzat karácsonyi műsort szervez a kerületi családoknak és nagycsaládosoknak az Alma Együttes fellépésével. Az eseményre november 28-december 2 között személyesen, a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központban (Attila út 89.) lehet jelentkezni.

 

Termelői vásár a II. kerületben

 

Az önkormányzat december 3-án két helyszínen szervez termelői vásárt:

 

 

  • a Pokorny József Sporttelep parkolóban

 

 

  • és a Papkerti parkolóban.

 

 

  • Ahhoz, hogy a karácsonyi finomságokhoz szükséges hozzávalókat meg tudjuk vásárolni regisztrálni november 28-ig a track.t.emesz.com oldalon lehet.

 

 

 

Változik a 6-os villamos közlekedése

 

Karbantartás miatt hétfő 23.40-től kedd 4 óráig a teljes szakaszon nem jár a nagykörúti 6-os villamos. A kimaradó szakaszon pótlóbusszal, valamint a 931-es éjszakai busszal lehet közlekedni.

Hétfő 23.40-től kedd 4 óráig a teljes szakaszon nem jár a nagykörúti 6-os villamos Fotó: Kurucz Árpád (KA)/Magyar Nemzet

 

Két helyszínen segíthetünk beteg embereknek

 

Aki véradással szeretne segíteni embertársain, ne felejtse otthon személyi igazolványát, lakcímkártyáját és tajkártyáját. Ma két helyszínen várják a éradókat:

 

 

  • 7-19 óra között a Közép-magyarországi Regionális Véradó Központban (XI. Karolina út 19-21.),

 

 

  • 9-15 óra között az Advance Towerben, a (XI. kerület Váci út 43.)

 

 

 

135 éve indult el az első villamos

 

1887-ben ezen a napon utazhattak először a budapestiek villamossal. A járat a Nagykörúton, Nyugati pályaudvar és a Király utca között szállította az utasokat. A legnagyobb menetsebességet 10 km/h-ra korlátozták, de az Andrássy utat ennél is lassabban volt szabad keresztezni.

 

Ma lenne 78 éves Komár László

 

1944-ben ezen a napon született Komár László énekes, aki a Scampolo együttesben kezdte pályafutását, de szólistaként énekelt az Atlasz, a Bergendy és a Non-Stop együttessel is. Komár László 2012. október 17-én 67 évesen hunyt el.

Komár Lászlót a magyar Elvisként is emlegették Fotó: Metropol

 









Ezeket olvastad már?
Újabb részlet bizonyítja, Magyarék a Bajnai Gordon-féle datadatos körrel működnek együtt

Újabb részlet bizonyítja, Magyarék a Bajnai Gordon-féle datadatos körrel működnek együtt

Hídpénz-botrány: ilyen úton juthatott vissza a pénz a Városházára

Hídpénz-botrány: ilyen úton juthatott vissza a pénz a Városházára

Ezek a leggyakoribb parkolási hibák - Te is elköveted? Akkor fizethetsz!

Ezek a leggyakoribb parkolási hibák - Te is elköveted? Akkor fizethetsz!

Most érkezett: szúrós szag miatt ürítenek ki egy soroksári iskolát – Többeket kórházba szállítottak

Most érkezett: szúrós szag miatt ürítenek ki egy soroksári iskolát – Többeket kórházba szállítottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás