RETRO RÁDIÓ

Pokoli évkezdés: januárban három kutyaakasztást is jelentettek





Sajnos sem Magyarországon, sem a világon nem kap olyan figyelmet az állatvédelem, mint kéne. Embertelen bántalmazások követik egymást, és gyakran nem találják meg a tettest. Már idén több szívszorító erőszak történt, amiről a többség nem tud, hiszen nem kerül be a hírekbe.



Megosztás
Szerző: Katona Diána
Létrehozva: 2021.03.05.
Borzasztó

Január végén legalább 3 olyan eset is történt, ahol kutyákat akasztottak fel és hagyták őket magukra. Az esetek valószínűleg nem állnak összefüggésben egymással, de a kivitelezésük mindenképpen nyugtalanító, főleg, hogy nem egyedülálló esetekről van szó. Annyi viszont közös, hogy a kutyákat, illetve az egyik kutyus tetemét a Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhely emberei szabadították ki. Herczig Józseffel, a menhely ebrendészével beszélgettünk a kutya-felakasztásos esetekről, illetve a hasonló kínzásokról.

- Ez, illetve az ehhez hasonló esetek szinte minden évben előfordulnak sajnos. Nekünk több olyan állatkínzó esetünk szokott lenni, amiben a rendőrség nem talál elég nyomot, így egy tollvonással lezárják azokat, szóval a bírósági szakaszig sem jutnak el. - A Metropol újságírója megkérdezte, hogy lehet-e azonos a tettes, de József, ezt nem tartja valószínűnek - Mind másik településen történik, így nem valószínű, hogy ugyanaz a tettes.

Fotó: Facebook

“Lehetetlen az állatvédelemről ténylegesen beszélni”

Véleménye szerint jelenleg az állatvédelem maga nem működőképes, mivel sokan félelemből nem merik megtenni a megfelelő lépések. Tapasztalata alapján van, hogy egy falu fél egy-két családtól, és nem mer ellenük semmit sem tenni.

- Ha egy faluban él egy agresszívabb családdal és ön, mint az utcában lakó ember látta, hogy bántalmaznak vagy felakasztanak egy kutyát, akkor mer szólni bárkinek? Nyilván nem, mert félti a családját. Ameddig hasonló félelem van, addig lehetetlen az állatvédelemről ténylegesen beszélni - majd beavatta a lapunkat abba is, hogy sokan nem becsülik az állatokat.

- Sokszor tapasztalom, hogy úgy állnak hozzá, hogy ez csak egy kutya volt. Addig, amíg egy állatkínzással nem statuálnak példát Magyarországon, addig sajnos nem lesz változás a véleményem szerint - tette hozzá a férfi.

A 112-t azonnal fel kell hívni és oda kell állni ténylegesen, ha tudjuk, ki tette - tanácsolta a férfi, azoknak, akik bántalmazást látnak.

- Rendőrt kell hívni, vagy akár médiát is, mert ha nagy feneket kerítenek neki, akkor talán tovább jut az ügy. Az iskolában oktatni kéne az állatvédelmet, de jelenleg sok gyerek ezt látja a szüleitől - mondta Herczig József, aki az elmúlt 22 évben nem látott javulást az ügyben.

Fotó: Metropol

Alakítsa Ön is az állatvédelmi törvényt

Töltse ki itt az állatvédelmi konzultációt.

 

 





Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás