RETRO RÁDIÓ

A rémségek otthonának hívják a Pándy-házat – Ragadozók lepték el az egykori sorozatgyilkos otthonát





Nyestek özönlötték el Pándy András házát Dunakeszin. Ugyan a sorozatgyilkos-családirtó belgiumi segédlelkész már csaknem 9 éve halott, senki sem kívánja megvenni egykori otthonát. A szomszédok szerint rendkívül rosszak az ingatlan energiái.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.07.
Borzongás

Teljesen lepusztult az egykori sorozatgyilkos családirtó, Pándy András háza Dunakeszin. Senkinek nem kell a ház, ami nem csoda. A szomszédok nemes egyszerűséggel a rémségek otthonának hívják az ingatlant, aminek tulajdonosi háttere zavaros – írta a Bors.

Az utcaképet igencsak rondítja a gyilkos háza

A közelmúltban már az önkormányzat embereinek kellett ott nagytakarítást végezniük, ugyanis az elburjánzott növényzet kényelmes otthont biztosított a nyesteknek. A kis termetű ragadozók elszaporodtak, és szinte megtizedelték a közelben lakók tyúkjait.

Pándy András a lányaival. Balra Ágnes, akivel ölt, jobbra pedig Tímea (Photo by OLIVIER MATTHYS / BELGA / AFP)

Lányával együtt végezte a vérengzést

Az 1997. október 16-án letartóztatott Pándy Andrást két felesége és négy gyermeke meggyilkolása miatt ítélte a belga bíróság életfogy­tig tartó szabadságvesztésre. A magyar származású segédlelkész betegesen féltékeny volt hitveseire, miközben maga sem volt a hűség mintaszobra. Még a mostohalányát is megerőszakolta, Tímea pedig teherbe esett. A gyilkosságokban Pándy egyik leánya, Ágnes is részt vett. Az áldozatokat előbb lelőtték, majd a holttesteket savban oldották fel. Az ügyet világszerte heves médiaérdeklődés övezte. Amikor a lelkész betöltötte a 80. életévét, felmerült, hogy a börtönből egy idősek otthonába szállítják, ám erre nem került sor. Hat évvel később, a rácsok mögött fejezte be az életét.

Volt, aki még a házát is eladta, hogy meneküljön

Gizi manapság is rendszeresen elsétál a családirtó egykori otthona előtt.

„Manapság csend és nyugalom honol a kertben, de sosem felejtjük el, mi volt itt az ügy kirobbanásakor. Rendőrök, újságírók és tévéstábok lepték el a környéket. Mindannyian arra voltak kíváncsiak, hogy Pándy vajon Dunakeszin is elásott-e holttesteket, de a kertjéből végül csak állati maradványok kerültek elő. András rémtettei az egyik szomszédot annyira megrázták, hogy azonnal eladta a házát, és messzire költözött” – mondta Gizi, aki pontosan emlékszik a sorozatgyilkosra.

„Elevenen él bennem Pándy alakja. Nem volt kifejezetten magas, mégis jó kötésű férfi volt. Köszönőviszonyban voltunk. Igazán jól a szemközti szomszédja, Misi bácsi ismerte, de ő néhány évvel ezelőtt meghalt. Rajta kívül csak két hölgy­gyel ápolt Dunakeszin szoros kapcsolatot, nem sok embert engedett közel magához” – mesélte az idősödő hölgy, aki szerint hosszú évek óta alig teszi be ember a lábát a lelkész házába.

Helybéli: nagyon rosszak ott az energiák

A lakosság nagy része Pándy halála óta kicserélődött, de a házat mindmáig a rémség otthonának tekintik.

„Nagyon rossz az épület kisugárzása, az energiája. Az évek alatt nyilván sokat romlott az állapota is, ezek miatt pedig lehet, hogy a legjobb lenne, hogyha az egészet ledózerolnák” – mondta a Borsnak egy középkorú férfi.

Nagy tudású embernek ismerték a szomszédok

Pándy András 1957-ben hagyta el Magyarországot. Akkor emigrált Belgiumba, ám a 70-es években egy rövid időre visszatért szülőhazájába. Azokban az időkben Dunakeszin élt. A József utca környékén ugyan mindenki tudja, hogy pontosan melyik házban lakott a sorozatgyilkos, ám kevesen élnek azok közül, akik egykor személyesen is találkoztak vele. Endre nem éppen büszke rá, hogy kapcsolatban állt a gyilkossal, ezért arra kért bennünket, hogy az arcát ne mutassuk.

„Egy nyugdíjasklubban ismerkedtem meg vele, igaz, én még akkor nem voltam idős. Sokat beszélgettünk, és egy nagy tudású embert ismertem meg benne. Barátságos volt” – mondta a férfi a Borsnak.

 

 

 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás