RETRO RÁDIÓ

Orbánt támadják, pedig a baloldal sokkal drágábban utazott





Orbán Viktort támadják, miközben a baloldal kormányfői sokkal többet költöttek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.27.
ellenzék

Nemrég a Népszava számolt be arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök két év alatt összesen negyedmilliárd forintot „utazott el”. A Külgazdasági és Külügyminisztérium adataiból azonban egyértelmű: a balliberális kormányfők a gazdasági válság ideje alatt jóval többet költöttek a kormányfői protokollraírja a Magyar Nemzet.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Magyar Nemzet megkeresésére küldött egyértelmű adatai bizonyítják, hogy 2009-ben, amikor Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is volt miniszterelnök, a miniszterelnöki protokoll-keret eredetileg 327,2 millió forint volt, ezt év közben felemelték 772,7 millió forintra, és ebből el is költöttek 698,8 millió forintot.

Sőt, ebben az évben 34 kiutazás és 16 beutazás történt, ami azt jelenti, hogy a baloldali kormányfők jóval drágábban és kevesebb helyre utaztak a gazdasági válság alatti egy évben, mint a most pellengérre állított Orbán Viktor. Ugyanis a tíz évvel később, 2019-ben elköltött miniszterelnöki protokollkeret 593,6 millió forint volt, ebben az évben 48 kiutazás és 44 beutazás történt.

Ráadásul a honvédségi gépek használata nem szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium elszámolásában, de a Népszava a honvédség Airbus A319 csapatszállítóit luxus gépnek titulálja, miközben valójában egy normál ülésezettségű, több mint 120 utast szállítani képes gépről van szó.





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás