RETRO RÁDIÓ

Minden településen lesz oltási akciónap - jelentette be Orbán Viktor - Videó!





- A 3. oltás miatt mindenkit személyesen meg fogunk keresni. Sikeres az akcióhét, 1 millióan kaptak oltást. Ebből 800 ezer volt harmadik és 115 ezer első oltás - mondta el a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.03.
interjú

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy az elmúlt két hétben csütörtök estig 1 millió oltást adtak be. Ebből 800 ezer harmadik és 115 ezer volt az első oltás - tette hozzá. „Az emberek biztonsága jelentősen nőtt az országban. 2 millió 600 ezer ember vette fel a harmadik oltást, ez 27 százalékos arány” - ismertette a kormányfő.

„Eddig fantasztikusan küzdött mindenki”

„A harmadik oltással a védettségi szint 90 százalékosra emelhető” - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy újabb oltási akciók indulnak majd a jövőben. Eddig fantasztikusan küzdött mindenki.

A magyar egészségügyi kapacitás jól állja a sarat. Ausztriában jóval kisebb a kórházi ellátási kapacitás, ezért kellett lépniük” - tette hozzá.

Még egy héttel meghosszabbították az oltási akciót (Fotó: Metropol/DT)

Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány mindenkit személyesen meg fog keresni, hogy akinek lejár a védettségi ideje, azt értesíteni fogják. Sokan úgy gondolják, a két oltás egy életre szól, és most megkérik őket, vegyék fel az oltást. Minden településen oltási akciónap lesz. A miniszterelnök az új vírusvariánsról azt mondta, hogy egyelőre nincsen orvosszakmai egyezés róla. Az első egy-két nap ijedsége nagyobb volt, mint ami indokolható lett volna - tette hozzá.

„A gyermekek nevelésébe senki sem szólhat bele”

A kormányfő a gyermekvédelmi törvényről azt mondta, hogy a saját gyerekeink nevelése ügyében megvan a véleményünk és ebbe sem az Európai Bizottság, sem a velencei bizottság nem szólhat bele. Fontos, hogy a gyermekeink magyarok legyenek, és vigyék tovább a kultúránkat. Ezt a pozíciót fogjuk védeni - mondta a miniszterelnök.

„Ha így gondolkodunk, akkor meg kell védeni ezt az álláspontot. Nyugaton van egy hullám, ami nem tartja tiszteletben a szülők azon jogát, hogy a szexuális nevelés csak a szülő dolga. A kormányfő szerint a szülők joga minden mást megelőz ebben a kérdésben. Ki fogunk állni a saját gyermekeink védelmében, mert óriási nyomás alatt vagyunk” - tette hozzá.

Csak a népszavazás segíthet

„A kormány egyedül nem tudja megvédeni a magyarok érdekét, és ezért van szükség a népszavazásra. Hasonló történt 2016-ban is” - emlékeztetett Orbán Viktor. - Magyarország egy népszavazással megvédte magát, és most ugyanezt kell tenni. A helyzet az, hogy valóban zsarolnak minket, de ami jár az jár - tette hozzá. - A gazdaságunk az egységes európai piac része, a pénz nekünk jár, és ezt a helyzetet nem lehet hosszútávon fenntartani. Ez egy idegjáték is - mondta a kormányfő.

Fotó: shutterstock

 





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás