RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor: Megvédjük a családokat, a rezsicsökkentést, Magyarország biztonságát





Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn. A kormányfő eskütételi beszédében szólt a választásokról, az ország jövőjéről és az előttünk álló kihívásokról is. Megígérte, hogy a kormány minden erővel azon fog dolgozni, hogy megvédje a rezsicsökkentést, a nyugdíjak értéket, a teljes foglalkoztatottságot és a magyar családokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.16.
kihívások

Magyarország a következő években védeni fogja a családokat és büszke lesz a gyermekeire - emelte ki Orbán Viktor hétfőn a parlamentben, miután ismét miniszterelnökké választották. Orbán Viktor arról is beszélt: Magyarországra ma nem a népessége, hadserege vagy gazdasági ereje miatt irányul szokatlan mértékben a nyugati közvélemény figyelme, hanem azért, mert Lengyelország mellett Magyarország vált a nyugati világ utolsó keresztény, konzervatív bástyájává. Mást gondolunk a világról és a jövőről, mint a „liberális, globalista fősodor”, és másként építjük az országunkat, mint ahogy ők teszik a sajátjukkal. Akár meg is férhetnénk egymás mellett, de Brüsszel ma kizárólagosságra törekszik - értékelt a kormányfő, úgy fogalmazva: azt mondják, a politikát, az országvezetést, sőt Európát is csak egy módon lehet elképzelni és művelni, „aki nem lép egyszerre, vizsgálatot kap estére”. Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország ez ellen lázad.

Orbán Viktor: A felhatalmazás a magyar emberektől jött

Orbán Viktor ötödszörre megválasztott kormányfő a beszéde elején közölte, köszöni képviselőtársainak a támogatást, és a választók bizalmát. Nem felejtem el, hogy a felhatalmazás a magyar emberektől jött.

Megdolgoztunk a választók bizalmáért – tette hozzá. A választási harcban se magamat, se másokat nem kíméltünk – mondta. Külön köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a választáson. Ellenfeleink gondoskodtak róla, hogy a választás soha nem látott ellenőrzés mellett történjen, és kiderült, hogy Magyarországon nem történhetnek választási visszaélések. Köszönetet mondott az ellenzéki aktivistáknak, akik részt vettek a választási megfigyelésben – mondta.

„Brüsszel és Soros György is a bukásunkra játszott”

A magyar demokrácia 32 éves történetében egyetlen pártra nem szavaztak annyian, mint a Fidesz–KDNP listájára és jelöltjeire. 12 év kormányzás után megkaptuk a szavazatok többségét, és azon leszek, hogy megszolgáljam a bizalmat – mondta Orbán Viktor. Akkor kaptuk a legnagyobb bizalmat, amikor összeállt ellenünk a nemzetközi baloldal és a média világa, Brüsszel és Soros György is a bukásunkra játszott. Nincs semmi pezsdítőbb annál, mint amikor rálőnek az emberre, és nem találják el. Ilyen győzelmi sorozat példátlan a nyugati világban is – tette hozzá. Kötelező a dolgok mélyebb értelmét keresni.

Ez a 2022-es parlamenti választás történelmi leckéje

A magyarok kifinomult veszélyérzékkel és történelmi tapasztalattal rendelkeznek, a magyarok megtanulták, hogy veszély idején a belharc súlyos következményekkel, így országvesztéssel járhat – mondta Orbán. Most a baj idején az összefogás korparancs. Aki kihúzza magát alóla az veszélyt hoz a nemzetre és a hazára – tette hozzá. Az összefogás nem jön létre magától, a konszenzust nem megkeresni, hanem meg kell teremteni – mondta a kormányfő. A politikában ehhez hazaszeretet és jó indulat kell. Számomra ez a 2022-es parlamenti választás történelmi leckéje.

Nyugati öngyilkossági hullámok

Az előttünk álló háborús évtized képéhez hozzátartoznak a nyugati világ öngyilkossági hullámai is. Ilyen a nagy európai lakosságcsere programja, amelynek lényege, hogy migránsokkal pótolnák a hiányzó keresztény gyerekeket. Ilyen kísérlet a genderőrület, és a liberális Európa programja. Orbán szerint az utóbb túllép a keresztény Európán, és a közösséget a családjából és hazájából kimetszett egyénben látja. Ebben a helyzetben kell kitűzni az útvonalat Magyarország számára – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor: Folytatjuk a nemzetegyesítő munkánkat

A magyarokat kemény fából faragták, és ellenállunk a támadásoknak. Orbán Viktor különösen számít a történelmi egyházak híveire a következő években. Biztosítani fogjuk az evangélium hirdetéséhez szükséges feltételeket. Látjuk az egyházi intézmények iránti növekvő igényt, és ezeknek a segítése fontos lesz. Orbán közölte, látja az újjáéledő nemzeti összetartozás fizikai és szellemi nyomait. Mindez erősíti az anyaországot és az egyetemes magyarságot. Folytatjuk a nemzetegyesítő munkánkat – mondta Orbán.

„A háború hosszú ideig folytatódni fog”

82. napja tart az orosz–ukrán háború, ennek a háborúnak nem lett volna szabad elkezdődnie – mondta a kormányfő. Európának most semmilyen eszköze nincs a konfliktus kezelésére, és így erő híján a kontinens vezetői meg vannak győződve arról, hogy a szankciókkal térdre lehet kényszeríteni Oroszországot – tette hozzá. Nem jut eszembe olyan kontinentális zárlat, ami eredményes volt, csak olyan bukott bele, aki kitalálta azt – mondta. Addig nem akadályozzuk meg a szankciókat, amíg nem veszélyeztetik az ország energiabiztonságát. A mi politikai közösségünk létkérdésnek tartja, hogy Magyarország a NATO tagja legyen, a NATO védelmi szövetség, és nem szabad engedni a kísértésnek, hogy tagállami területén kívül hajtson végre katonai akciókat – mondta a kormányfő. A NATO nem az antant. A kormányfő közölte, az oroszok a háborút sorozás nélküli akciónak minősítették, míg az amerikaiak Ukrajna korlátlan felfegyverzése mellett döntöttek. Ez a legrosszabb kombináció, így a háború hosszú ideig folytatódni fog – tette hozzá. Ebből a háborúból ki kell maradnunk, és meg kell védenünk az ország békéjét és biztonságát – mondta. Nem lesz könnyű, mert óriási nemzetközi nyomás nehezedik ránk.

Orbán Viktor: Ebben a háborúban Ukrajna a megtámadott, és Oroszország a támadó

A NATO biztos támasz, de nem fogja helyettünk megvédeni Magyarországot – mondta Orbán Viktor. Ha egy ország hadserege gyenge, és népe nem akarja megvédeni magát, akkor azt az országot fogják először megvédeni – tette hozzá. A magyar honvédséget megerősíteni, és valódi hadsereggé tenni a legsürgetőbb feladat. Ebben a háborúban Ukrajna a megtámadott, és Oroszország a támadó.

Kulturális elidegenedés

Félretesszük azt a tényt, hogy milyen sérelmek érték a kárpátaljai magyarokat, valamint, hogy az ukrán elnök beavatkozott a magyar kampányba és az ellenzéket támogatta – mondta Orbán Viktor. Magyarország az EU tagja, és érdekünk, hogy előttünk lévő évtizedben is az maradjon. Brüsszel a tagállamok szuverenitásának a visszaszorítására törekszik, és az Európai Egyesült Államokat akarja felépíteni. Nő a kulturális elidegenedés Európa nyugati és keleti része között. Orbán Viktor szerint a magyarok számára fontos, hogy fenntartsa az ezeréves magyar létezés minőségét. Ez számunkra megelőz minden szoros integrációról szóló zavaros beszédet – mondta a kormányfő.

Ez ad lehetőséget a független Magyarországra

Brüsszel nap mint nap visszaél a hatalmával, és olyan dolgokat akar ránk erőlteti, amiket mi nem akarunk – mondta a kormányfő. Brüsszel a toleranciaajánlatainkat visszautasította, és nem fogadunk el olyan intézkedéseket, amik tönkretennék a magyar családokat. akkor mit keresünk az EU-ban? A válasz, hogy az álmainkat keressük az unióban, keressük az emberek méltóságát védelmező Európát, nem azért vagyunk az unió tagjai, mert olyan amilyen, hanem azért mert tudjuk, milyet szeretnénk. Csak egy ilyen Európa ad lehetőséget egy szabad és független Magyarország számára – tette hozzá.

A nagy előretörés évtizede

Csak egy nemzeti alapokon álló sikeres gazdaságpolitika lehet az alapja az ország jövőjének és adhat sikeres választ a kihívásokra – mondta Orbán Viktor. 2010–2020 a nagy előretörés évtizede volt, így Görögországot és Portugáliát sikerült fejlettségben megelőznünk – tette hozzá. Az előző évtized sem volt könnyű, mert több válság is volt. Sok mindent láttunk, de olyat nem, hogy a világgazdaság egymás után fenekestül felforduljon – mondta Orbán. A járvány miatt 114 millió ember maradt állás nélkül, de a járvány enyhülésével éles verseny indult az országok között. Magyarország ebben a versenyben a győztesek közé került, 1886 milliárd forintnyi beruházás indult meg az országban tavaly. Az utóbbiak adnak reményt arra, hogy az elkövetkező európai válságot is jól kezeljük.

Orbán Viktor: Két lábon állunk

A háború újabb sokkot jelentett a világgazdaság számára. A Belgrád–Budapest vasútvonal jó eséllyel kiváltja a lerombolt ukrajnai útvonalakat. A kiépített déli gázvezeték képes kiváltani az ukrajnai vezetékeket – mondta a kormányfő. Az új paksi blokkok építése és a napenergia-beruházások kulcsfontosságúak lesznek. A legmodernebb beruházások a Távol-Keletről érkeznek, míg termékeink háromnegyedét Nyugaton adjuk el. Két lábon állunk – tette hozzá. A világ legnagyobb akkumulátorkapacitásai itthon épülnek ki, a harmadikak lehetünk exportban.

„Vállalom, hogy Magyarország előre fog menni, és nem hátra”

Magyarországot nem fenyegeti élelmiszerhiány – mondta a kormányfő. Az alacsony adók, a fizikai biztonság, a fejlett infrastruktúra, és a politikai stabilitás lesz a legfontosabb a beruházások szempontjából – tette hozzá. A most megalakítandó kormány vállalása, hogy a válság ellenére is megőrizzük legfontosabb eredményeinket. Vállalom, hogy Magyarország előre fog menni, és nem hátra. Megvédjük a rezsicsökkentést, a nyugdíjak értéket, a teljes foglalkoztatottságot – tette hozzá. Az inflációt megfékezzük és megszelídítjük. Óvatos árszabályozó intézkedések jönnek, az eredmények már szeptemberre láthatóak lesznek – mondta a kormányfő. Ennek megfelelően alakult át a kormányzati rendszer.

Orbán Viktor: Most azt akarjuk bebizonyítani, hogy a hazáért élni is lehet

Orbán Viktor elmondta, hogy a kormánygépezetet alkatrészeire kellett szétszednie, és újra összeszerelni. A magyarok évszázadokon keresztül hozzászoktak, hogy szépen haljanak meg. Most azt akarjuk bebizonyítani, hogy a hazáért élni is lehet. Olyan ország kell, amely büszke az értékeire, és büszke nyelvére, magaskultúrájára, élvonalbeli tudományára, és világverő sporteredményeire. A most megalakuló kormány egy ilyen országért dolgozik – tette hozzá.

Orbán Viktor: Magyarország a józanság és a szabadság utolsó őrhelye

Orbán Viktor elmondta, rengeteg barátot szereztek, és sokan úgy érzik Magyarország a józanság és a szabadság utolsó őrhelye. Reményt akarunk adni másoknak is – tette hozzá. Mi vagyunk Európa jövője, érezzük a felelősség súlyát – zárta a kormányfő.

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget – 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők. Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett. Orbán Viktor – akit 1998, 2010, 2014 és 2018 után ötödször választottak kormányfővé – ezután esküt tett az Országgyűlésben.
A teljes beszédet itt nézheted vissza:




Ezeket olvastad már?
Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás