RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor vs. Márki-Zay Péter – összeszedtük, mit mondott eddig a háborúról a két vezető politikus





Küldjünk katonákat Ukrajnába, vagy ne? Szállítsunk-e fegyvereket a harcterekre, vagy teljesen maradjunk ki a háborúból? Így vélekedett a jobb- és a baloldal jelöltje.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.17.
orosz-ukrán háború

A Metropol összegyűjtötte, mit mondott a kényes helyzetről Orbán Viktor és Márki-Zay Péter.

Márki-Zay Péter: Mindenféle segítséget megadnánk Ukrajnának, akár katonait is

Márki-Zay Péter akár katonákat is küldene Ukrajnába – Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország

„Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk… Magyarország minden módon, amit a NATO eldönt a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának… hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.” (Partizán, 2022. február 23.)

„Ha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.” (ATV, Egyenes beszéd, 2022. március 1.)

„Mi hiszünk egy olyan országban, ahol mindannyiunk életét és biztonságát garantálja a világ legerősebb katonai szövetsége, a határainkat az önálló magyar határőrség mellett az unió határőrsége is védi. Mi ezt a szövetséget sosem fogjuk elárulni.” (Műegyetem rakpart, 2022. március 15.)

„Önöknek a háborúról is folyamatosan hazudnak, azt állítják a háborús uszítók, hogy mi küldenénk katonákat, vagy fegyvert Ukrajnába. Bizonyára tudják önök is, hogy Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába. Most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül, magyar gépek részt vesznek ebben, és Orbán Viktor ígérte azt Boris Johnson miniszterelnöknek, hogy katonai segítséget ad Ukrajnának.” (M1, Ma reggel, 2022. március 16.)

Orbán Viktor: Se katonát, se fegyvert nem fogunk küldeni a harcterekre

Orbán Viktor a stratégiai nyugalom pártján áll – Fotó: MTI/Fischer Zoltán

Ebben a háborúban mi semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk. Ebből a háborúból ki kell maradjunk! Egyetlen magyar sem kerülhet az ukrán üllő és az orosz pöröly közé! Ezért se katonát, se fegyvert nem fogunk küldeni a harcterekre.” (Kossuth tér, 2022. március 15.)

„A baloldal elvesztette a józan eszét, és holdkórosan beletámolyogna egy kegyetlen, elhúzódó és véres háborúba. A baloldal magyar katonát és magyar fegyvert akar küldeni a frontvonalba. Ezt nem fogjuk megengedni! Nem hagyjuk, hogy a baloldal belerángassa Magyarországot ebbe a háborúba. Nem hagyjunk, hogy a baloldal katonai célponttá tegye Magyarországot, célponttá tegye az itthoni és a kárpátaljai magyarokat.” (Kossuth tér, 2022. március 15.)

Közép-Európa csak egy sakktábla a világ nagyhatalmai számára, és számukra Magyarország is csak egy bábu, hol az egyik akar minket a frontvonalba tolni, hol a másik... Mi tudjuk, hogy az a legjobb háború, amit sikerül elkerülni.” (Kossuth tér, 2022. március 15.)

„Oroszország az orosz érdekeket nézi, Ukrajna pedig Ukrajnáét. Sem az Egyesült Államok, sem Brüsszel nem fog magyar fejjel gondolkodni, és magyar szívvel érezni. A magunk érdekeit nekünk kell képviselnünk, higgadtan és bátran. A mi érdekünk az, hogy ne legyünk gyalogáldozat valaki más háborújában.” (Kossuth tér, 2022. március 15.)





Ezeket olvastad már?
Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósunk is kitöltötte a Zöld-párbeszéd kérdőívet

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Magyarországra érkezik a latin filmsztár, nem akárhol látható

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Elege lehetett a kutyakakiból egy újbudai lakónak, sajátos módszert vethetett be a négylábúak ellen

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Orbán Viktor profilt változtatott a Facebookon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás