Orbán Viktor miniszterelnök Facebook bejegyzést tett közzé „Ma és holnap Brüsszelben védjük a magyarok érdekeit. Mert Magyarországnak működnie kell” címmel. Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor csütörtökön Brüsszelbe utazott az európai uniós csúcstalálkozóra.

Ma és holnap Brüsszelben védjük a magyarok érdekeit. Mert Magyarországnak működnie kell // We are defending the interests of Hungarians in Brussels today and tomorrow. Because Hungary has to work!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. október 1., csütörtök

A miniszterelnök indulása előtt azt nyilatkozta: ha a jogállamisági és költségvetési kérdések összekötéséről szóló vita akadályozza a koronavírus-járvány miatt szükséges pénzügyi alap működésének elindulását, lehetőség van kormányközi megállapodásra, az EU intézményein kívül.

A kormányfő várakozása szerint a találkozón – formálisan vagy informálisan – biztosan szó lesz arról a nyáron meghozott döntésről, amely szerint a szokásos hétéves költségvetésen túl egy nagy arányú pénzügyi alapot hoznak létre a bajba jutott gazdaságok, az európai országok megsegítésére. Ennek a végrehajtásáról éles viták zajlanak, többen össze akarják ezt kötni jogállamisági kérdésekkel – jelezte.