Orbán Viktor: Idén kiskarácsony lesz





A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számolt be a legújabb kormányzati lépésekről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.18.
koronavírus

A kormányfő a Kossuth rádiónak adott interjúban először a brüsszeli uniós csúcson elért eredményt értékelte. Arról is szólt, hogy a vírus miatt idén kis karácsonyunk lesz.

A kormányfő a beszélgetés elején arról szólt, hogy úgy sikerült hozni az eredményt az uniós csúcson, ahogy Izland ellen 0:1-ről nyertünk. Már hónapok óta zajlottak a tárgyalások a német elnökséggel a költségvetési kérdésekről és az Európai Parlament lépéseiről. Szólt arról is, hogy az EP régóta szeretné átvenni a hatalmat az Európa Tanácstól. Ez volt az egésznek az európai dimenziója.

A fő cél az volt, hogy a politikai kérdéseket válasszák el a költségvetési kérdésekkel. Orbán Viktor köszönetet mondott a lengyeleknek, akik nélkül nem biztos, hogy sikerült volna elérnie a mostani eredményt.

Visszafogottan beszélek erről, mert nem szeretném, hogy a nyugatiak fölött arattunk győzelmet, hanem, hogy egy ésszerű megoldás született. Ez egy közös európai siker – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy az EP régóta szeretné átvenni a hatalmat az Európa Tanácstól. Ez volt az egésznek az európai dimenziója.

A kormányfő szerint az EP az egész unió irányítását szerette volna átvenni. Az EP szerint Brüsszel az unió központja, míg a kormányfők szerint a nemzeti fővárosokban van az EU vezetése. Az unió fejlődését az állam és kormányfők fejezik ki, és ez ellen zajlik a folyamatos küzdelem. Az EP mögött azonban egy hálózat található, és itt jönnek képbe Sorosék.

Soros György több alkalommal megtámadta Magyarországot

Orbán Viktor elmondta, hogy Soros György több alkalommal megtámadta Magyarországot. Nagy kérdés volt, hogy a világ legkorruptabb emberével vitába szállni, de ha én nem szállok vitába, akkor senki nem fog – tette hozzá. Azonban a válaszomat nem hozta le a sajtó, ezért indítottam egy szamizdatot itt Magyarországon, és ott sikerült lehozni. „Mindig válaszolni fogok ezekre a támadásokra” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, hogy Soros támadása most túlment egy határon. Lehetetlenség, hogy egy amerikai spekuláns ott ártson a magyaroknak, ahol tud, ez pedig nincsen jól – tette hozzá.

Újabb gazdaságvédelmi tervek jönnek

A miniszterelnök szólt arról is, hogy hamarosan újabb gazdaságvédelmi akciótervet jelent be január 1-től. A jövő nem gazdasági természetű kérdéseiben a véleménykülönbségek fennmaradtak – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szólt arról is, hogy Nyugat-Európában a kivételekre építenek.

Koronavírus: A fáradság most a legnagyobb probléma

Orbán Viktor elmondta, hogy nincsenek felszabadító erejű hírek a koronavírus tekintetében, bár a számok nem romlanak. A németek teljesen zárni fognak. Mi jól felkészültünk a második hullámra, az egészségügyi rendszer el tudja látni a betegeket – tette hozzá. A fáradság most a legnagyobb probléma – mondta a kormányfő. A kormányfő közölte, hogy december 27-étől 35 ezer ember számára érkezhet vakcina. Elsőként az egészségügyi dolgozók körében oltunk majd – tette hozzá.

Az ünnepi időszakkal kapcsolatban a kormányfő közölte, idén kis karácsony lesz. Most le kell mondani az egészségünk érdekében a rokonlátogatásokról. Talán húsvétkor, vagy a következő karácsonykor térhetünk vissza a korábbi évekhez. December 21-én döntenek majd a szenteste szabályozásáról.

 





Ezeket olvastad már?
Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás