RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor: a háborús inflációt kezelni kell





„A békét kell finanszíroznunk, nem a háborút” - mondta Orbán Viktor ma reggeli Kossuth Rádióban adott interjújában azt hangsúlyozva, hogy ha véget ér a háború, nem lesz infláció.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.10.
BENZINÁRSTOP

„A békét kell finanszíroznunk, nem a háborút. Vannak olyan háborús uszítók, akiknek az az érdeke, hogy háború legyen, ilyen például Soros György is, ezeket vissza kell szorítani” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában.

Hozzátette: a gazdasági ügyekkel foglalkozó miniszterek szerint az árstopok 5-6 százalékponttal csökkentik az inflációt, ugyanakkor csak Magyarországon nem lehet megfékezni az inflációt, ez addig marad fenn, amíg háború van. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy az Európai Unióban csak ő, illetve Magyarország beszél a békéről, arról, hogy segíteni kellene a béketárgyalásokat Ukrajna és Oroszország között. A többi ország csak a szankciókban tud gondolkodni. „Nem kellene finanszírozni a háborút ”- mondta.

”A rendkívüli helyzet miatt rendkívüli intézkedések kellenek„

Az Európai Bizottság biztosa levélben szólította fel Magyarországot: függessze fel a külföldi rendszámú autókkal szembeni diszkriminatív üzemanyagárakat.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban elmondta: a rendkívüli helyzet miatt rendkívüli intézkedések kellenek, és ezt az EU-nak is meg kell értenie, be kell látniuk, hogy rendkívüli helyzet van, és a háborús zónához közelebb eső országokban szükség lehet rendkívüli intézkedésekre, ”például nemzeti alapon különbséget tenni a rendszámok, illetve a járművek között„ .

Ezzel kapcsolatban elmondta, az egész Európai Unió arra épül, hogy bizonyos dolgok egységesek és nem lehet nemzeti alapon különbséget tenni, ami ”békeidőben egy áldásos és helyes szabály„.

De ”Brüsszel messzebb van az ukrán határtól, mint Magyarország„ és az infláció leginkább a földrajzilag Ukrajnához közelebb eső európai területeken magasabb ” - folytatta. „Itt most rendkívüli helyzet van, és ilyenkor az általános szabályoktól is szabad, sőt, szerintem kötelező is eltérni” - érvelt. Hozzátette: „nem tudnánk másképpen megvédeni a magyar emberek érdekét”.

Orbán Viktor közölte: ha nem lenne benzinárstop, akkor 700 és 900 forint között lenne az ár és az üzemanyagár emelkedése azonnal átjönne a többi termék árába is.

 





Ezeket olvastad már?
Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás