RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor: Ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is





Magyarország a koronavírus-járványt követő gazdasági fellendülést a beruházások növelésével és az adók csökkentésével kívánja elérni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.25.
adócsökkentés és beruházás

„Beruházás, beruházás, beruházás, adócsökkentés és beruházás” - fogalmazott a kormányfő arra a kérdésre válaszolva, hogyan próbálná fellendíteni a magyar gazdaságot.

„A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is” - jelentette ki.

A munkahely-támogatási programmal összefüggésben Orbán Viktor azt mondta: ha van arra indok, akkor a kormány meghosszabbítja a programot, de most mindenekelőtt a beruházásokra összpontosít - hangsúlyozta a miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában pénteken.

„Meggyőződésem, hogy Donald Trump fogja megnyerni a november 3-ai amerikai elnökválasztást” - mondta a magyar kormányfő

„Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal” - mondta Orbán Viktor, majd kérdésre válaszolva rámutatott, ha mégis a demokrata párti Joe Biden nyer végül, akkor valószínűleg „alacsonyabb lesz a nyitottság, a szívélyesség, a kölcsönös segítség szintje”.

„Trump győzni fog” - fogalmazott.

Kiemelte, hogy Trump győzelme esetén az Európai Uniónak normalizálnia kell a kereskedelmi kapcsolatait az Egyesült Államokkal, illetve rendeznie kell az amerikai csapatok hosszú távú európai állomásozásának kérdését.

„Bátor döntés volt az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból, de Magyarország nem fogja ezt az utat követni” - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök

A kormányfő úgy vélekedett, hogy az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, ugyanis nem bánt megfelelően a szigetországgal.

„A Brexit a brit nép bátor döntése, miszerint maga akar dönteni a sorsáról (...) A britek nagyságának bizonyítékaként tekintünk erre. Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt az utat kövessük” - mondta Orbán, hozzátéve, Magyarország túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba.

Aláhúzta, hogy az Európai Unió támogatottsága a számos vitás kérdés, például a migráció vagy a jogállamiság ügye ellenére is rendkívül magas Magyarországon.

„Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagját, az ugyanis arra kényszerítheti Magyarországot, hogy menedékérőket fogadjon be” - hangsúlyozta

A kormányfő kijelentette, a javaslat szerint az unió déli államaiba - főként az Olaszországba vagy a Görögországba - érkező, uniós tartózkodásra nem jogosultak visszaküldésének rendszere olyan kötelezettségé válhat, hogy Magyarországnak migránsokat kell befogadnia.

Budapest nem fog beleegyezni semmi olyanba, ami oda vezethet, hogy kötelező legyen számára a Közel-Keletről vagy az Afrikából érkező emberek befogadása - emelte ki.

„Ez nagyon problematikus pont. Ez nem más, mint az áttelepítés átnevezése. És mi továbbra is elutasítjuk az áttelepítést. Ez a pont elfogadhatatlan a magyar emberek számára” - húzta alá a kormányfő.





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás