RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor bejelentése: Három ütemű lesz a gazdaság újraindítási terve





Elkezdődött a miniszterelnök beszéde a kamarai gazdasági évnyitón.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.04.
évértékelő

Orbán Viktor elmondta, hogy a gazdaságújraindítási akcióterv április 1-ig tart, a második ütem július 1-ig tat majd, míg a harmadik része október elejéig tart majd. A gazdaságvédelmi akcióterv véget ért idén január 1-én - tette hozzá a miniszterelnök.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó című rendezvényén Orbán Viktor ismertette a gazdasági támogatásokat.

Hitelmoratórium bevezetése, bértámogatások, szociális hozzájárulási adók elengedése, az iparűzési-adó felére csökkentése, beruházási támogatás - sorolta a kormányfő.

Sikeres a munkahelyek megvédése

A gazdaságban a legfontosabb a munka – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette, 2020 decemberében ugyanannyian dolgoztak, mint egy évvel korábban decemberben ez nagy siker. Majd kitért arra, hogy a munkanélküliség a harmadik legkisebb Magyarországon az Európai Unióban. Nem lesz segélyek osztogatása, munkából jobban meglehet élni – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Hatékony volt a konzultáció

A nemzeti konzultáció a legfontosabb politikai eszköz, ahol egyeztetési pontokat lehet összehozni - mondta Orbán Viktor. A nyáron tartott konzultációban világosan kiderült, hogy mit bírnak a magyar emberek és a kormány az alapján cselekedett a szigorítások és bezárásoknál. A nemzeti konzultáció keretében egy közös korlátozás bevezetése történ meg.

Februárban újabb konzultáció indul

A nyitás kérdéséről indulhat egy gyorsabb konzultáció – jelentette ki a kormányfő. A vakcina létkérdése a legfontosabb, így nem teszünk különbséget orosz kínai és nyugati vakcinák között - tette hozzá.

Tizenharmadik nyugdíj

Majdnem 3 millió embert érint a 13. havi nyugdíj visszavezetése - sorolta a kormányfő. Majd beszélt a fiataloknak szánt támogatásáról.

Támogatás a kisvállalkozásoknak

Tíz éves, 0 százalékos kamattámogatás indul a kisvállalkozóknak. A törlesztők fizetését csak három év után kell megkezdeni. Az élő bejelentést itt tudod nézni.





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás