RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor: Hétfőtől új világ, erőből betartatjuk a szabályokat





Hétfőtől új világ kezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások betartásának ellenőrzésében, és ha azt tapasztalják, hogy az érintettek nem tartják be a szabályokat, „erőből kell ezeket betartatnunk” - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.30.
koronavírus

Csütörtökön döntöttek a kormányülésen arról, hogy hétfőtől kötelező a maszkviselés a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is.

„Így hétfőtől joga van a rendőrségnek éttermeket, boltokat bezárni, joga van, hogy javaslatot tegyen, és bezárja a sport- és kulturális rendezvényeket„ - jelezte Orbán Viktor, megjegyezve: ”felszálló ágban vagyunk„, a számok továbbra sem lesznek kedvezőek.

Kiemelte ugyanakkor, hogy Magyarországon, több más országgal összevetve, most sem rossz a helyzet az állampolgári fegyelmezettség szempontjából, de a helyzet súlyosabb lesz, többre van szükség.

Orbán Viktor elmondta, hogy az unió 27 miniszterelnöke a vírus elleni védekezésről beszélt. Nálunk a helyzet még istenes, szemben más országokkal - tette hozzá. Sokkal rosszabb a helyzet Belgiumban, Hollandiában. Kész zűrzavar, ami Európában uralkodik - mondta a kormányfő.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy „az uniós intézkedések között próbálnak valamilyen egységes rendszert kialakítani. Mindenki a saját rendszerében bízik a teszteket illetően is„ - tette hozzá. „Valóban mindenki csinál valamit, de az intézkedések szigorúsága és helyzet nem fedi egymást. Nem a szabályok számának a szaporítása, hanem a meghozott szabályok betartása a legfontosabb” - tette hozzá. „Abban van a kulcs, hogy a maszkviselést be kell tartani„ - mondta a kormányfő.

„Én annak vagyok a híve, üssünk le néhány szabályt és azokat tartsuk be. Meghoztuk a szükséges jogszabályi döntéseket, hétfőtől már szigorúbb ellenőrzések jönnek. A védekezés közös felelősség, a maszkot hordani kell” – hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: „Aki nem hordja a maszkot, az nemcsak a saját, hanem mások egészségével is játszik. A rendőrségnek lehetősége lesz a különféle boltok, éttermek bezárására. Az állampolgári fegyelmezettséget tekintve elég jól alkalmazkodtunk. Az egészségügyi rendszer bírni fogja a nyomást„ – mondta Orbán Viktor.

Abban van a kulcs, hogy a maszkviselést be kell tartani„ - mondta a kormányfő
Fotó: facebook

A miniszterelnök közölte, kétszer annyi influenza elleni oltásunk van, mint békeidőben, de lehet, ez nem elég, ezért rendeltünk 360 ezret, valamint van egy magyar vakcinagyár is.

Remekül küzdenek az orvosok és az ápolónők” – tette hozzá. „Mindenki fáradt, mindenkinek van problémája, de az orvosaink tudják, ha baj van, akkor menni kell. Bírni fogják, és mindnyájan bírni fogjuk. Úgy számolok, december vége-január elején megjöhet az első adag koronavírus-elleni vakcina Magyarországra. Már január környékén be lehet oltani a krónikus betegeket, és a legveszélyeztetettebb csoportokat. És áprilisban inthetünk búcsút a járványnak a mostani állás szerint.„

 

 

A franciaországi merényletekkel kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, a magyarok ismerik a muszlimokat, 150 évig éltek velük együtt. Azon az állásponton van, hogy ha egy ország beengedi őket, meg kell tanulni együtt élni velük és a vallásukat. Éppen ezért a brüsszeli nyomás ellenére Magyarország nem kíván további muszlimokat, migránsokat beengedni.

A kormány nem változtat a migrációs politikáján. Az afrikaiak jövője Afrikában, a magyarok jövője Magyarországon van. Segítjük őket mindenben, hogy jobban élhessenek országukban, de nem támogatjuk, hogy Magyarországra jöjjenek.

 





Ezeket olvastad már?
Veszélyben a budapestiek: júniusig nem lesz nyugtunk!

Veszélyben a budapestiek: júniusig nem lesz nyugtunk!

Sokkoló, amit a bölcsődei dolgozók kapnak az újpesti városvezetéstől!

Sokkoló, amit a bölcsődei dolgozók kapnak az újpesti városvezetéstől!

Döbbenetes: 217 ember él egy házban ezen a bizarr településen

Döbbenetes: 217 ember él egy házban ezen a bizarr településen

Mennyire vagy művelt? 10-ből 9 ember nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Mennyire vagy művelt? 10-ből 9 ember nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás