Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, miután lengyel és cseh kollégájával együtt másfél órán keresztül tárgyalt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.

A Lengyelország brüsszeli uniós nagykövetségén Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján a kormányfő azt mondta, az új bizottsági migrációs javaslatcsomag tónusa jobb, mint a korábbi javaslatok voltak, azonban a bizottsági megközelítés nem változott.

A javaslatcsomagot tekintve nincs áttörés. Az áttörés akkor következne be, ha elfogadnák azt a magyar javaslatot, hogy senki nem léphet be az Európai Unióba addig, amíg valamely tagállam a vonatkozó jogi eljárást lezárva be nem engedi az unió területére – emelte ki a miniszterelnök.

Brüsszel. A migrációt Európa határain kívül kell megállítani

Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán osztott meg egy képet „Brüsszel. A migrációt Európa határain kívül kell megállítani” címmel. A miniszterelnök Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök társaságában találkozott az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel Brüsszelben.

Brüsszel. A migrációt Európa határain kívül kell megállítani // Brussels. Migration must be stopped outside the borders of Europe

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. szeptember 24., csütörtök

A kormányfő közösségi oldalán a találkozót követő sajtótájékoztatóról is osztott meg képeket:

Brüsszel. Sajtótájékoztató // Brussels. Press conference

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. szeptember 24., csütörtök

A migrációt Európa határain kívül kell megállítani // Migration must be stopped outside the borders of Europe

A migrációt Európa határain kívül kell megállítani // Migration must be stopped outside the borders of Europe

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. szeptember 24., csütörtök