RETRO RÁDIÓ

Nincs mentség, fél évre bezárattak egy kocsmát a szabályok megszegése miatt





Az Operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján derült fény a kihágásra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.04.
vírushelyzet alakulása

Rendőrségi adatok

Gál Kristóf rendőr alezredes az Operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, maszkviselési kötelezettségek megszegése miatt 210 személy ellen intézkedett a rendőrség, ezzel együtt már összesen 23 ezer 160 esetben kellett intézkedniük az egyenruhásoknak. A közterületi maszkviselési szabály megszegése miatt 191 alkalommal kellett intézkedni a rendőrségnek. Tömegközlekedési eszközön 4 ember ellen, egyéb esetben 15 személy ellen kellett intézkedni. A kijárási korlátozással kapcsolatban 347 személlyel szemben kellett intézkedni a rendőröknek az elmúlt 24 órában. 2 ezer 886 esetben rendeltek el házikarantént, ezzel együtt összesen jelenleg 19 ezer 633 ember van hatósági házikaranténban. 8 ezer 388 esetben pedig a rendőrség tartott helyszíni ellenőrzést.

Hat hónapra bezártak egy vendéglátó egységet. A kocsmában nyolc vendég tartózkodott, akik helyben fogyasztottak és sem ők, sem a hely dolgozói nem viseltek maszkot.

Fontos szakaszhoz érkezett az oltási kampány

„A mai naptól kezdődik el a legidősebbek oltása” - mondta el dr. Galgóczy Ágnes az Operatív törzs tájékoztatóján. Hozzátette, a kórházi oltópontokon Pfizer -, háziorvosi rendelőkben Moderna vakcinával történik az oltás, a háziorvosok már megkaptak minden szükséges utasítást az oltások menetéhez.

1652 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 371 ezer 988 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 ezer 832 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 274 ezer 308 fő, az aktív fertőzöttek száma 84 848 főre csökkent. 3648 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 289-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 249 ezer 687 fő kapott oltást, közülük 84 ezer 452 fő már a második oltását is megkapta.

Magyarországon a védőoltások beadása oltási terv alapján történik.

Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás