RETRO RÁDIÓ

Müller Cecília: Senki ne halmozzon fel gyógyszereket!





Rekordszámú, 6495 állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában. Íme, ninden lényeges információ az operatív törzs hétfői tájékoztatójáról.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.16.
védekezés koronavírus-járvány

31 iskolában van rendkívüli szünet

Maruzsa Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a hétfői Operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, összesen 501, kizárólag köznevelési feladatot ellátó intézményben folyik digitális oktatás és 31 iskolában van rendkívüli szünet. Az óvodákban és általános iskolákban jelenléti oktatás folyik. Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy a kormány 30 napra ingyenes internetet biztosít azoknak, akik tantermen kívüli oktatásban részesülnek, a pedagógusminősítések is online formában történnek majd.

- Jelenleg nem gócpontok az iskolák - hangsúlyozta a politikus. - Az iskolai korosztály 4 százaléka volt eddig fertőzött, miközben a lakosságon belül 15 százalék az arányuk. Hozzátette, hogy eddig döntően csak egy-egy diák fertőződött meg. A tanárok esetében csupán 9 olyan eset volt, amikor 10-nél több pedagógus fertőződött meg. Az iskolák nem gócpontok, de a tesztelés szervezés alatt van - mondta Maruzsa.

Továbbra is emelkedik a napi új megfertőződések száma

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, az elmúlt 24 órában 6495 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, ezzel 147 456-ra nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3190 főre emelkedett. Jelenleg 7236 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 582-en vannak lélegeztetőgépen.

Hat szűrőbusz vesz részt a teszteléseken

Akiket a háziorvos laboratóriumi vizsgálatra küld, azok vehetnek részt ezen a szűrésen – jelentette ki a szakember.

Nehéz idők jönnek

Hangsúlyozta, hogy szükségtelen mértékben gyógyszereket senki ne halmozzon fel.

- Ugyanígy biztonságos az élelmiszerekhez való hozzáférés. Semmi szükség a felvásárlásokra - tette hozzá. - Nehéz idők előtt állunk, és éppen ezért a fegyelmezett magatartás nagyon fontos - figyelmeztetett Müller Cecília.

Senki ne halmozzon fel gyógyszereket!

Szükségtelen mértékben senki ne halmozzon fel gyógyszereket! - mondta Müller Cecília. Ugyanígy biztonságos az élelmiszerekhez való hozzáférés. Semmi szükség a felvásárlásokra - tette hozzá. Nehéz idők előtt állunk, és éppen ezért a fegyelmezett magatartás nagyon fontos.

3080 esetben intézkedtek eddig a rendőrök

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy az elmúlt hétvégén 901 személlyel szemben intézkedtek a közterületi maszkhasználat megszegése és 210 személlyel szemben az üzletekben intézkedtek a maszkhasználat megszegése miatt. 14 üzletet és vendéglátóhelyet zárattak be, amelyből 11 fővárosi – tájékoztatott az alezredes. Majd hozzátette, hogy az elmúlt hétvégén 1500, míg november 4. óta összesen pedig 3080 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, kijárási korlátozás és a kijárási tilalom megszegése miatt.

Az elhunytak többsége krónikus beteg volt

Müller Cecília újságírói kérdésre elmondta, hogy Magyarországon a járvány eleje óta mindenkit beszámolnak a koronavírus áldozatai közé, akinek pozitív teszt eredménye volt. Körülbelül 5-7 százalék körül van az összes meghalt körében azok aránya, akiknek nem volt semmilyen alapbetegsége - tette hozzá.





Ezeket olvastad már?
„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás