RETRO RÁDIÓ

Mit kell tudni a lányok neveléséről és az anyaságról? Most kiderül!





„A nő tetőtől talpig: élet.”- írja Weöres Sándor. És valóban, csodálatos, hogy az édesanya méhében növekvő 20 hetes lánymagzat apró testében már ott vannak azok a sejtek, melyekből majdan az ő gyermekei, most várandós anyukája unokái lesznek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.05.
beszélgetés

A csalad.hu ennek jegyében a lányokkal, lányos anyákkal, nagymamákkal készült interjúk mellett az anyasággal és a lányneveléssel kapcsolatos szakértői cikkeket, illetve ismert édesanyáktól Tóth Gabitól, Schäffer Erzsébettől és Bárdosi Ildikótól anyasággal kapcsolatos tematikus tartalmakat jelentet meg.

Az időszak kiemelt eseményeként október 10-11-én (szombat, vasárnap) 18.00 órai kezdettel kétnapos online közvetített kerekasztal-beszélgetést ajánlunk az érdeklődők figyelmébe a téma kiváló ismerőivel, népszerű előadókkal.

A program a csalad.hu felületein élőben követhető, illetve később bármikor visszanézhető. Első napon a lányok nevelésének dilemmái és az anyaságra való testi-lelki felkészülés, a felelős szexualitás, a biológiai óra és a gyermekvállalás eltolódásából fakadó problémák, valamint a párkapcsolati nemi szerepek lesznek a fókuszban Prof. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, Dr. Vesztergom Dóra reproduktív endokrinológus, valamint Dr. Mihalec Gábor pár-és családterapeuta segítségével.

Második napon a nők anyai szerepe lesz a központi téma, melynek kérdéseiről Frivaldszky Edit, a krízishelyzetben lévő kismamákat segítő Együtt az Életért Egyesület elnöke, Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke és Dr. Papp Miklós, görögkatolikus lelkész beszélgetnek.

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) kiemelt feladata a családbarát szemlélet meghonosítása, valamint a családok tájékoztatása a gyermeknevelést segítő lehetőségekről. E célok megvalósulása érdekében az október 11-re eső Lánygyermekek világnapját megelőző két hétben tematikus kampányt indítunk a csalad.hu weboldalon és annak Facebook oldalán. A világnap alkalmat teremt arra, hogy felhívjuk a figyelmet a nők értékeire, a családokban és a társadalomban betöltött kulcsfontosságú szerepeikre, illetve az ezekből fakadó XXI. századi kihívásokra.

A kerekasztal-beszélgetéseket Vágó Piros moderálja.

Az eseményhez a női szerepekről és az anyaságról szóló személyes videóüzenettel kapcsolódik Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Szuromi-Kovács Ágnes, a CSBO ügyvezetője, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, a Szandi-Bogdán Csaba-házaspár, valamint Dióssy Klári és Rókusfalvy Lili.





Ezeket olvastad már?
Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Most érkezett: gázolt a metró a Blahán: mentők vitték el az áldozatot – Fotók

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás