RETRO RÁDIÓ

Elképesztő, az oltásellenesek akár az életük kockáztatásával is képesek védettségi igazolványt szerezni





Az oltásellenes facebook csoportban a legelképesztőbb ötleteket osztják meg egymással azok, akik bármire képesek azért, hogy a vakcina beadása nélkül jussanak védettségi igazolványhoz.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.18.
oltási igazolvány

Elképesztő és egyben életveszélyes módszerrel próbálják megúszni az oltást a vakcinaellenesek. A saját életüket is képesek kockáztatni, hogy mindenáron elkerüljék a koronavírus-oltást.

Szándékosan megfertőződnek koronavírussal, csakhogy védettségi igazolvány érkezzen a postaládájukba – tudta meg a Ripost. Az oltástagadók ötleteiket külön Facebook-csoportokba tömörülve osztják meg egymással. A vakcinát elutasítók a védettségi igazolvány megszerzéséhez ráadásul több módszert is bevetnek. A csoportok tagjai szemfülesen figyelik saját közegüket, és ha a munkahelyen vagy családi körben érintkeztek olyan személlyel, aki igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, akkor antigén- és PCR-tesztet is végeznek.

Az oltásellenesek akár 10 ezer forintot is képesek fizetni, hogy megkapják a védettségi kártyát (Fotó: Facebook)

Az egyik oltásellenes csoport Facebook posztja arról árulkodik, hogy a védettségi igazolvány megszerzéséhez szándékosan is képesek megfertőződni a vírussal a vakcinaellenesek. Az oltásellenesek az igazolvány megszerzését nem veszik félválról: a Facebook-posztok alatt velős tanácsokat adnak egymásnak.

Gábor elmondta: a vírus kezdete óta szkeptikus és sosem oltatná be magát. Azután döntött az antigén teszt mellett, hogy az egyik barátja szervezetében az oltás után sem jelentek meg az antigének. „Élt bennem a virtus, és meg akartam mutatni, nem kell beoltassam magam, hogy kapjak védettségi kártyát” – mondja, hozzátéve: ő tünetmentesen átesett a víruson, ezért kaphatta meg a védettségi kártyát.

Az oltásellenesek között megosztó, hogy a vénás vagy az ujjbegyes teszt a nyerő (Fotó: Facebook)

Megtévesztő lehet az antigén-teszt

Rusvai Miklós virológus korábban elmondta: a túl korai vizsgálat is oka lehet annak, hogy valakinek még nem mutatják ki az antigént a szervezetében. „Csupán arról van szó, hogy nem telt el elegendő idő, hogy a szervezet reagálni tudjon az oltásra”.

Az oltásellenesek szándékos megfertőződése – nem csak a saját, de mások egészségére is veszélyes, sőt, akár életveszélyes is lehet. A szakértők szerint az oltás a lehető legerősebb védettséget nyújtja.





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

A tudósok is megdöbbentek: minden eddiginél rejtélyesebb helyet fedeztek fel

A tudósok is megdöbbentek: minden eddiginél rejtélyesebb helyet fedeztek fel

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földön kívüli lávatavat fedezett fel a NASA – Videó

Földön kívüli lávatavat fedezett fel a NASA – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás