Hajtóvadászatot indított a rendőrség annak érdekében, hogy minél előbb elfogják azt a fiatal férfit, aki január 19-én kora reggel megtámadta a Kerepesről Gödöllőre utazó Piroskát.

Mint arról beszámoltunk: a fantom utazás közben minden előzmény nélkül felszólította a kisgyermekes anyukát, hogy tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését és megöli. A 47 éves nő megtagadta a követelést. A maszkot és kötött sapkát viselő férfi hiába kapta meg a telefonját és a pénztárcáját, többször megrúgta, eltörte áldozata orrát, aki próbált védekezni, segítségért kiabált, de rajtuk kívül senki nem volt a kocsiban. A bántalmazott nő Gödöllő, Erzsébet park megállóhoz közeledve végül azt mondta a támadójának, hogy a férje ott várja, a fantom erre hátrált, majd a leálló szerelvényből kiugorva elmenekült.

– A hétfői volt az első munkanapom a támadás óta és most ültem először a HÉV-en is. Már a múlt héten vissza akartam menni, de az orvosok akkor még nem engedték. A férjem be tudott volna hozni autóval, de visszautasítottam a felajánlását, hiszen nincs bennem félelemérzet – mondta határozottan a Borsnak Piroska, aki szakácsként dolgozik egy közétkeztetéssel is foglalkozó gödöllői cégnél.

Fotó: Bors

– Ugyanabban az időben mentem, kora reggel, de az esetből tanulva ezúttal az első kocsiba ültem. A korai időpont ellenére ott rajtam kívül még hárman is tartózkodtak. Utazás közben nem volt bennem semmilyen rossz érzés, ezt az egészet már lezártam magamban, az élet megy tovább – magyarázta a lapnak a 47 éves nő.

A rendőrök még nem tudták beazonosítani az elkövetőt, Piroskát pedig legutóbb múlt hét csütörtökön hallgatták ki. Elmondása szerint ezúttal DNS- mintát is vettek arról a pénztárcáról, amit a támadó szedett el tőle, a férje pedig az állomás közelében eldobva megtalálta.

– Ahogy egyre több idő telik el, annál nehezebb lesz megtalálni, de nagyon bízom benne, hogy a rendőröknek sikerül. Remélem, hogy hamarosan bekamerázzák a szerelvényeket, de legalább a HÉV-megállókhoz telepítenek ilyen eszközöket. A letört fogamat múlt pénteken megcsináltattam, az orrom még fáj, de már az is nagyon szépen gyógyul. A varratot pedig már kiszedték a számból – tette hozzá Piroska.