RETRO RÁDIÓ

Nyitrai Zsolt: évente több százmillió forinttal segíti a cukorbeteg szervezeteket a kormány





A cukorbetegséggel foglalkozó civil szervezetek folyamatos állami támogatásban részesülnek munkájuk végzéséhez - tájékoztat a most megjelent „Nagyobb figyelem a cukorbetegeknek!” című kiadvány.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.26.
segítség a bajban

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke fontos dolognak tartja, hogy a cukorbetegséggel foglalkozó civil szervezetek folyamatos állami támogatásban részesülnek munkájuk végzéséhez és köszönetet mondott a most megjelenő „Nagyobb figyelem a cukorbetegeknek!” című tájékoztató kiadványban, azoknak a diabetológusoknak, háziorvosoknak, valamint diabéteszesek érdekeit képviselő szervezetek munkatársainak, akik évtizedek óta segítik felelősségteljes munkájukkal a cukorbetegséggel élőket.

Nyitrai Zsolt kezdeményezte a széles körű együttműködést a cukorbetegek érdekképviseleti szervezeteivel Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott kezdeményezésére az elmúlt években több cukorbeteg-szervezet kötött Magyarország Kormányával együttműködési megállapodást, valamint munkájukhoz pénzügyi támogatást is kaptak. Magyarországon több mint 1 millió embert érint a cukorbetegség. A szervezetekkel kötött együttműködési megállapodások azt a célt szolgálják, hogy a felek kölcsönösen segítsék egymás munkáját, közösen találjanak megoldást a cukorbetegeket érintő kérdésekre. A kormány és a szervezetek folyamatos párbeszédnek köszönhetően ma már a nevelési-oktatási intézményekben is biztonságos és segítő környezetben tudhatják gyermekeiket a szülők. Évről-évre több százmillió forintra pályázhatnak a civil szervezetek, valamint a Gyermekdiabétesz Centrumok. A nyári időszakban folyamatosan biztosított a cukorbeteg gyermekek számára a táborozási lehetőség, ahol a hasonló helyzetben lévő gyermekek megoszthatják egymással tapasztalataikat, játékosan tanulhatnak, valamint a szülők számára is biztosított egy kis kikapcsolódás. Az elmúlt évek eredményeiből látható, hogy a cukorbetegek számíthatnak Magyarország Kormányának támogatására.

Megjelent a Nagyobb figyelem a cukorbetegeknek! című tájékoztató kiadvány

A Magyar Diabetes Társaság (MDT) elnöke, Prof. Dr. Wittmann István fontos együttműködési területként tartja számon a cukorbetegek szív-érrendszeri szövődményeinek, az amputációnak és a cukorbetegek megemelkedett rák-kockázatának csökkentését. Lényeges célkitűzés a Nemzeti Diabetes Regiszter létrehozása annak érdekében, hogy folyamatosan követni tudják a cukorbetegség és annak szövődményeinek alakulását, ami megszabhatja a cselekvések fő irányát.

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége (CEOSZ), Füzesi Brigitta elnök vezetésével, az idei évben is folytatja közös munkáját az Magyarország Kormányával, továbbra is segítik a szűrővizsgálatok szervezését és az edukációs ismeretek eljuttatását a cukorbetegek számára. A koronavírus-járvány idején indított DiabPONT továbbképző programot is egész évben folytatják, amelyhez mindenki egyénileg is csatlakozhat. A szervezet, a Magyar Diabetes Társasággal régóta fennálló partneri viszonyát az elmúlt években egészítette ki Magyarország Kormányának támogatásával, amelynek köszönhetően számos kedvező változás tapasztaltak a cukorbetegség kezelésének feltételeiben.





Ezeket olvastad már?
Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Most már biztos: ez mindenképp legyen kéznél a húsvéti hosszú hétvégén

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Kettős tragédia: fagyasztóban találták meg a 13 éves fiú holttestét, a dédnagymama belehalt a sokkba

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás