RETRO RÁDIÓ

Nő és konzervatív – Novák Katalin államfőjelöltsége francia szemmel





„Női köztársasági elnök Magyarországon?” – ezzel a kérdés-felütéssel adta hírül a francia Boulevard Voltaire, hogy Novák Katalin családügyi miniszter személyében nő lehet az államfő, a magyar történelemben először. Ráadásul egy olyan nő, aki azon túl, hogy saját szakterületén kiemelkedően bizonyított már eddig is, teljes elhivatottsággal édesanya és feleség, aki konzervatív értékrenddel, minden erejével és lehetőségével a családokért munkálkodik.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.12.31.
Boulevard Voltaire szemlézés Novák Katalin

A francia sajtóorgánum felhívja a figyelmet, hogy a politikailag korrekt trendnek megfelelően, Novák Katalin köztársasági elnöki jelölése szemet szúrhat az elkötelezett feminista harcosoknak, akik számára az ilyen fajta „konzervatív nő”, de már maga a kifejezés is abszurd, és önellentmondás.

Ezzel szemben Novák Katalin háromgyermekes édesanya, aki 2014-től államtitkárként, majd miniszterként alkotott meg kormányzati együttműködéssel egy olyan egyedülálló, lassan a fél világ számára is példaként szolgáló családpolitikát, amely a házasság intézményét védelmezve igyekszik motiválni a születések számát, minden eszközzel támogatja az anyaságot, a családokat és a felnövő gyermekek jólétét. A Boulevard Voltaire veszi a fáradtságot, hogy tételesen is felsoroljon néhányat az elmúlt időszak családokat érintő számos intézkedései közül. Többek között, hogy Magyarországon egy négygyermekes anya már nem fizet jövedelemadót, a harmadik gyermeket váró párok jelentős állami támogatást kapnak új autóra és nagyobb házra. A nagyszülők külön szabadságot igényelhetnek unokáik gondozására, az állam pedig alacsony kamatokat biztosít a fiatal házasok számára, valamint a 25 év alatti munkavállalóknak nem kell szja-t fizetni, tehát magasabb nettó bérért dolgoznak – ezek összessége pedig a Skandináv országokkal való összehasonlításban sem rossz eredmény.

Novák Katalin együtt süt gyermekeivel az ünnepekre (Fotó: Metropol)

A BV híradásából a francia olvasók megtudhatják, hogy a magyar családpolitika-modellnek köszönhetően jelentősen csökkent az abortuszok, és ezzel arányosan nőtt a születések és házasságkötések száma Magyarországon.

A cikk kiemeli, hogy Novák Katalin és a mögötte álló kormányzati apparátus a népességnövekedést a magyar gyermekek megszületésének – anyagi, erkölcsi – támogatásával igyekszik minden területen ösztönözni, szemben az egyetlen üdvözítő megoldásnak kikiáltott migránsok betelepítésével.

Novák Katalin államfőjelölt: konzervatív, nő és családbarát (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

A cikk írója megjegyzi: a fent említett intézkedések máris meghozták gyümölcsüket, és ígéretesnek tűnnek, még akkor is, ha Magyarország termékenységi rátája és a demográfiai növekedés nem éri el még a szükséges mértéket.

A nemzetközi sajtóból megszokott démonizált kormány és romboló országimázs-diskurzus helyett a Boulevard Voltaire úgy látja, azzal, hogy Orbán Viktor Novák Katalint kérte fel erre a feladatra, egy olyan tehetséges nő, áldozatos és energikus családanya politikai rátermettségét ismeri el, aki konzervatív értékrenddel, meggyőződéssel támogatja, védi és szolgálja a magyar családokat.

Összegzésképpen a cikk megállapítja: figyelemre méltó, hogy Magyarországot Novák Katalin személyében egy konzervatív nő képviselheti államfőként, aki a radikális feministák ideológiájától áthatott francia politikában csak folyamatos támadásokra számíthatna.

 





Ezeket olvastad már?
Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Erotikus titkok: ennyiszer szexelj a kedveseddel, ha azt akarod, hogy veled maradjon

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Így ünnepeltük egykor a húsvétot, mi magyarok mindig megadtuk a módját - Galéria

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás